Мережа ресторанів японської та європейської кухні в Києві "Євразія" вже повністю відмовилися від пластикових пакетів під час видачі замовлень і від пластикових соломинок – натомість у закладах використовують паперові соломинки.
Про це розповіли на сторінці ресторанної мережі у Facebook, додавши фотографії з відвідин сортувальної станції компанії Ecola.
"Бажаєш змінити світ на краще? Починай із себе та сортуй сміття... Працівники наших ресторанів здають пластик, скло, папір для вторинної переробки. "Євразія" піклується про збереження довкілля", – йдеться в дописі в соцмережі.
У публікації наголосили, що активно підтримують екоініціативи, які допомагають зберегти навколишнє природне середовище, та закликали до сортування й своїх клієнтів.
"Ми справді вважаємо, що дуже важливо сортувати та правильно утилізувати сортоване сміття.
Починати потрібно зі змін у свідомості кожного з нас. Будьте в тренді – приєднуйтеся", – зазначається в пості.
Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що у Греції з 1 лютого 2021 року набула чинності заборона на продаж і використання одноразового пластику всіма державними організаціями й установами.