У Дніпрі виміряли якість повітря: шкідливі речовини перевищили норму в 20 разів Shutterstock

У Дніпрі виміряли якість повітря: шкідливі речовини перевищили норму в 20 разів

Олекса Франко

Концентрації сірководню досягли позначки 140 мкг/м3 за допустимих 8 мкг/м3

У Дніпрі член громадської організації "Save Dnipro" та екологічний інспектор Геннадій Кіріченко дослідив якість повітря у сквері Олександра Усачора, що на Райончику.

Про це ГО "Save Dnipro" повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Замір якості повітря було здійснено 14 квітня у сквері, біля палацу культури "Металург".

Дніпрянин здійснив заміри показників повітря за допомогою пристрою Aeroqual 500. Зазначають, що прилад вимірює показники пилу за фракціями (2,5 і 10 мікронів), діоксиду сірки, діоксиду азоту, озону та сірководню. Придбала його організація на отримані пожертви містян.

Концентрації дрібнодисперсного пилу за фракціями РМ10 та РМ2.5 відповідали нормам. Показники діоксиду дорівнювали 24 мкг/м3, що теж є нормою.

Утім, зазначив Кіріченко, не обійшлося без ложки дьогтю. Концентрації сірководню досягли позначки 140 мкг/м3 за допустимої норми 8 мкг/м3. Відповідно, перевищення становило майже у 20 разів.

Показники за іншими речовинами, як-от озону та діоксиду сірки, мали значення в межах норми.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в повітрі Києва зашкалюють шкідливі речовини. Подекуди фіксують перевищення в 5-6 разів.

Читайте також