У Дніпрі студенти очистили острів від сміття. Фото, відео Громадська Організація підводних мисливців та рибалок Дніпра

У Дніпрі студенти очистили острів від сміття. Фото, відео

Романа Слісар

Молоді допомагали підводники – завдяки їм вдалося прибрати сміття навіть під водою

У Дніпрі студенти восьми місцевих вишів організували прибирання острова Зелений.

Про це повідомив телеканал D1.

Як повідомляється, острів зелений, що розташований неподалік Мануйлівського пляжу у Дніпрі – улюблене місце відпочинку багатьох містян. Однак не всі відпочивальники поводяться цивілізовано і не завжди залишають після себе чисту територію. Небайдужа молодь вирішила прибрати острів.

До самого острова учасники заходу добралися на каяках. За безпекою молоді спостерігала водна поліція. Допливши до острова, студенти очистили від сміття прибережну смугу.

Джерело: Громадська Організація підводних мисливців та рибалок Дніпра 

Крім того, до акції приєдналися учасники Громадської Організації підводних мисливців та рибалок Дніпра – завдяки їм вдалося прибрати сміття і під водою.

"Члени нашої організації також приєдналися до акції з прибирання Зеленого острова. Оскільки ми – підводники, ми це робимо з води. Те сміття збираємо, яке перебуває на дні. Як завжди – пляшки, биті пляшки, бите скло, пакети", – розповів голова організації Антон Козлов.

Джерело: Громадська Організація підводних мисливців та рибалок Дніпра 

Джерело: Громадська Організація підводних мисливців та рибалок Дніпра 

За інформацією Дніпровської міської ради, захід організували у рамках програми "Екоосвіта Дніпра–2021: залучення молоді до екологічних проєктів місцевого самоврядування". Учасники таких екологічних заходів поєднують дві корисні активності: заплив на каяках та збирання сміття на воді, по-іншому – акваплогінг.

"Це третій захід такого формату, що проводиться у Дніпрі. Так, наприклад, торік, плаваючи на байдарках, активісти почистили акваторію біля Монастирського острова. А от острів Зелений прибиратимуть уперше. Це одне з багатьох місць відпочинку дніпрян, думаю, що немало студентів цього літа буватимуть там також. Власне, ми вважаємо, що це прекрасна виховна робота. Адже молоді люди, які прибиратимуть сміття у зонах відпочинку, потім, вже відпочиваючи у таких місцях, смітити точно не стануть", – зазначив Олег Семенко, директор екополітики Дніпровської міської ради.

Загалом в акції взяли участь близько 50 активістів. Зібране сміття сортували – пластик, скло, папір складали в окремі мішки, які пізніше вивезли на полігон для утилізації.

"Торік на подібне прибирання зібралися представники 3 вишів, цьогоріч — вже 8 навчальних закладів. Сподіваюсь, що і надалі приєднуватимуться усе більше людей, і ми зможемо охопити більше територій", – пояснила Олена Рожко, співзасновниця програми "Екоосвіта Дніпра".

Джерело: Громадська Організація підводних мисливців та рибалок Дніпра 

Раніше Екополітика повідомляла, що у Житомирі активісти та небайдужі містяни зібралися на екологічну толоку й прибрали від сміття зелені зони міста.

Читайте також