Суд прийняв остаточне рішення щодо забудови заповідного острова в Києві platfor.ma

Суд прийняв остаточне рішення щодо забудови заповідного острова в Києві

Катерина Бєлоусова

Острів є домівкою для понад 120 видів червонокнижних рослин та тварин

Верховний Суд України прийняв рішення залишити без змін постанову Київського апеляційного суду щодо повернення громаді Києва 17-ти заповідних ділянок на Жуковому острові.

Наприкінці 2000-х років 3 гектари острова, вартістю понад 45 мільйонів гривень, безоплатно передали для забудови, повідомляє начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний у Facebook.

“Судові справи по поверненню цих земель громаді Києва розпочалися ще 5 років тому, і ось нарешті у справі поставлено крапку”, – написав він.

Возний додав, що у травні 2021-го Київський апеляційний суд ухвалив рішення забрати 17 ділянок природно-заповідного фонду на острові у забудовника, який протиправно їх привласнив, і передати місту.

Він також зазначив, що Жуків острів – унікальний куточок природи у Голосіївському районі Києва. Він розташований між островом Водників та озером Коник. Острів є заповідником із територією понад 1630 га та домівкою для понад 120 видів червонокнижних рослин та тварин.

“Чудово, що справедливість у цій справі перемогла, і заповідні ділянки острову повернулися у володіння громади міста!”, – зазначив Возний.

facebook.com/oleksandr.voznyy

Нагадаємо, у Києві співробітники НАБУ, САП та КМДА запобігли незаконному відчуженню у приватну власність Оболонського острова площею 147,7 тисячі кв.м, що розташований поряд із парком "Наталка".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Києві посадовцю повідомили про підозру за фактом замаху на заволодіння частиною дитячого оздоровчого табору у Пущі-Водиці площею 4 гектари та вартістю 27 млн грн.

Читайте також
У Києві планують частково відмовитись від косіння трави: деталі експерименту
У Києві планують частково відмовитись від косіння трави: деталі експерименту

Практика відмова від косіння є поширеною в багатьох європейських столицях

У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле
У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле

Результати розслідування пожежі все ще чекаються

Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям

Стан повітря покращився завдяки зменшенню кількості підприємств-забруднювачів та автомобілів на дорогах