Що розгляне екологічний комітет ВРУ 17 листопада: порядок денний komekolog.rada.gov.ua

Що розгляне екологічний комітет ВРУ 17 листопада: порядок денний

Олена Яценьо

На порядку денному важливі законопроєкти про промислове забруднення

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні 17 листопада розгляне законопроєкти про викиди в атмосферне повітря, промислове забруднення та низку інших.

Порядок денний засідання з'явився на сайті комітету. ЕкоПолітика пропонує читачам ознайомитися з основними питаннями, які заслухають нардепи.

Законопроєкти, щодо яких Комітет визначено головним:

1. Щодо зауважень Головного юридичного управління до проєкту закону № 5339 про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізму регулювання викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря.

2. Щодо зауважень Головного юридичного управління до проєкту закону № 5650 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо збереження лісів.

3.1 Проєкт закону № 6004 про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення, внесений народними депутатами України Устіновою О.Ю., Стефанишиною О.А. та іншими народними депутатами України;

3.2 проєкт закону № 6004-1 про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності, внесений народними депутатами України Марусяком О.Р., Дануцою О.А. та іншими народними депутатами України,

3.3 проєкт закону № 6004-2 про забезпечення конституційних прав громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля, внесений народними депутатами України Бондаренком О.В., Маріковським О.В., Криворучкіною О.В. та іншими народними депутатами України.

4. Проєкт закону № 5545 про внесення змін до Водного кодексу України щодо вжиття органами державної влади та місцевого самоврядування заходів із запобігання стихійному лихові, спричиненому шкідливою дією вод, аваріям на водних об'єктах та ліквідації їх наслідків

Документ до Верховної Ради вніс народний депутат України Деркач А.Л.

Ще до чотирьох законопроєктів комітет має подати свої пропозиції, а саме до:

5. Проєкт закону № 6110 про заходи, спрямовані на належне забезпечення територіальних громад України необробленою деревиною з метою сприяння їх соціально-економічному розвитку

Документ внесено народним депутатом України Гривком С.Д.

6. Проєкт закону № 0129 про ратифікацію Протоколу до Угоди між Урядом Угорської Республіки, Урядом Румунії, Урядом Словацької Республіки та Кабінетом Міністрів України стосовно створення багатонаціонального інженерного батальйону.

Ініціатор подання - Кабінет міністрів України.

7. Проєкт закону № 6248 про внесення змін до деяких законів України щодо харчових продуктів та інших об'єктів санітарних заходів.

Ініціатор подання - Кабінет міністрів України.

8. Проєкт закону № 6297 про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2)

Документ внесли народні депутати України Шуляк О.О., Арахамія Д.Г. та інші нардепи.

Серед інших питань для розгляду названо такі:

9. Про лист Рахункової палати щодо Спільного звіту про результати міжнародного координованого аудиту "Транскордонне перевезення відходів у світлі положень Базельської конвенції".

10. Про лист народного депутата України Кривошеєва І.С. щодо виконання рекомендацій круглого столу "Шляхи розв'язання екологічних проблем на території та об’єктах колишнього ВАТ "Радикал" у м. Києві" та створення на території Чорнобильської зони відчуження багатофункціонального сміттєвого комплексу.

11. Про Рекомендації круглого столу на тему "Шляхи реалізації вимог Оновленого національного визначеного внеску України до Паризької угоди".

Читайте також
У ВРУ зареєстровано законопроєкт "Про ратифікацію Дунайської регіональної програми"
У ВРУ зареєстровано законопроєкт "Про ратифікацію Дунайської регіональної програми"

Угода спрямована на створення умов для залучення міжнародної технічної допомоги

Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний

Нардепи розглянуть звіт про роботу екокомітету за вересень 2023 року – лютий 2024 року

Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний

Наразі екокомітет опрацьовує 63 законопроєкти та 40 інших актів