Продажі електромобілів у 2024 році можуть сягнути нового рекорду Shutterstock

Продажі електромобілів у 2024 році можуть сягнути нового рекорду

Єлизавета Волкотруб

Більше ніж кожний п'ятий автомобіль, проданий у світі, буде електричним

У Міжнародному енергетичному агенстві (МЕА) заявили, що у 2024 році очікуються рекордні показники продажу електромобілів, повідомляє DW.

Паризька енергетична організація прогнозує, що у 2024 році буде продано 17 млн електромобілів, що значно перевищує показник у 14 млн, зафіксований у 2023 році. За оцінками МЕА, більше ніж кожний п'ятий автомобіль, проданий у світі, буде електричним.

"Замість того, щоб сповільнюватися, глобальна революція електромобілів, схоже, готується до нового етапу зростання", – заявив директор МЕА Фатіх Біроль.

За словами Біроля, інвестиційна хвиля у виробництво акумуляторів свідчить про те, що ланцюг поставок для електромобілів активно розвивається, відповідно до амбітних планів автовиробників з розширення. Це призведе до подальшого швидкого зростання частки електромобілів на дорогах.

Згідно з МЕА, зростання у Європі сповільнюється через "слабкі перспективи продажів легкових автомобілів і поступове скасування субсидій у деяких країнах".

Очікується, що електромобілі складатимуть 45% усіх продажів автомобілів у Китаї, при цьому вони активно зростатимуть у Європі 25% та США 11%. У МЕА повідомляють, що  зарядні мережі до 2035 року повинні збільшитися у шість разів.

Зазначається, що у 2030 році приблизно один з трьох автомобілів у Китаї має бути електричним, в той час як у Європі та США – одна з п'яти.

Як повідомляла Екополітика раніше, адміністрація президента США Джо Байдена завершила розробку правил щодо викидів вихлопних газів від транспортних засобів, які передбачають, що з 2032 року 56% нових авто мають бути електричними.

Читайте також
В Україні удвічі зріс попит на електромобілі
В Україні удвічі зріс попит на електромобілі

Стало відомо, скільки електромобілів купили українці у березні

У США розробили нові екологічні правила для авторинку
У США розробили нові екологічні правила для авторинку

У 2023 році електромобілі склали менш як 8% усіх продажів нових автомобілів у США

У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на 31% – дослідження
У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на 31% – дослідження

Очікується, що у 2024 році глобальне зростання продажів електромобілів сягне 25-30%