Українці у Всесвітній день прибирання зібрали понад 1920 тонн сміття. Фото facebook.com/letsdoitukraineeco/

Українці у Всесвітній день прибирання зібрали понад 1920 тонн сміття. Фото

Катерина Бєлоусова

До події долучилися навіть українці, які перебувають з кордоном

В Україні до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day долучилися десятки тисяч учасників у 24 регіонах, які очистили від сміття понад 1200 офіційних локацій.

Станом на 12 годину 17 вересня зібрали 192 000 кг сміття, частину якого відправили на переробку, повідомляє громадська організація Let's do it, Ukraine у Facebook.

Зокрема до акції долучилися ековідповідальні громадяни Херсонської, Донецької та Луганської областей, команда Маріупольського національного та Херсонського державного аграрно-економічного університетів.

facebook.com/letsdoitukraineeco/ facebook.com/letsdoitukraineeco/ facebook.com/letsdoitukraineeco/ facebook.com/letsdoitukraineeco/ facebook.com/letsdoitukraineeco/ facebook.com/letsdoitukraineeco/

Підсумки дня прибирання 2022 в Україні організатори підбиватимуть 1 жовтня 2022 року.

В матеріалі зазначили, що кияни активно долучилися до ініціативи. Так КМДА та районні державні адміністрації проводили спільні наради з координаторами та активно готували протягом місяця локації для безпечного прибирання. 

Громада спільно з комунальниками та гостями міста прибрали 1628 тонн сміття на 42 локаціях у 10 районах столиці. До події на різних локаціях одночасно приєдналися 1802 людини та було залучено 114 одиниць техніки.

Окрім того, українці навіть за кордоном долучилися до міжнародної події, щоб подякувати приймаючим містам. 

“Одна з найбільших локацій українців за кордоном  була організована у Барселоні, під час якої екосвідомі українці та іспанці протягом двох годин очистили 5 місцевих пляжів від сміття. Активно долучалась українська громада у країнах: Польща, Німеччина, Італія, Ірландія, Чехія та інших”, – зазначили в повідомленні.

Нагадаємо, українців закликали 17 вересня долучитися до Всесвітнього дня прибирання, який прийде під гаслом: "Хай небо буде мирним, а Україна чистою!".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, голова Міндовкілля Руслан Стрілець заявив, що Україна нарешті починає долати сміттєву навалу завдяки планам щодо будівництва  2 сучасних сміттєпереробних заводів на Київщині.

Читайте також
У День Довкілля волонтери UAnimals прибрали 20 тонн сміття
У День Довкілля волонтери UAnimals прибрали 20 тонн сміття

450 людей зібралися на весняний Марш прибирання UAnimals

Окупований Мелітополь потопає у смітті: росіяни бездіють
Окупований Мелітополь потопає у смітті: росіяни бездіють

За півтора року окупації Мелітополь перетворили на суцільне звалище

Куди скаржитись на незаконне сміттєзвалише: алгоритм дій
Куди скаржитись на незаконне сміттєзвалише: алгоритм дій

Найчастіше, встановити власника відходів майже неможливо