Названо ТОП-3 бюджетних екоподарунків на Новий рік shutterstock

Названо ТОП-3 бюджетних екоподарунків на Новий рік

Катерина Бєлоусова

Дешевий та екологічний гофрокартон достатньо міцний для того, щоб відправляти в ньому подарунки близьким

Фахівці всеукраїнського молодіжного екоруху Let's do it Ukraine підготували 3 ідей екологічних та бюджетних подарунків, а також закликали відмовитись від зайвого пакування на користь екоальтернатив, які можливо використати повторно.

Хоча існує безліч варіантів актуальних подарунків, наприклад, екокружки, павербанки на сонячних батареях тощо, у 2023 році найбільшим трендом є подарунки українських виробників та hand-made, повідомляє Let's do it Ukraine у Facebook.

“Подарунки до Новорічних свят – чудова традиція, яку обожнюють всі без винятку”, – підкреслили автори.

Вони закликали замінити традиційне пакування на екоторбинки з вживаних матеріалів, мішковину або обгортковий папір. Закріпити це все можна мотузкою, залишками пряжі чи стрічки. Прикрасити пакування можна гілочками ялини, шишками, горіхами, лавровим листом, паличками кориці або зірочками анісу.

“Також зверніть увагу на гофрокартон, цей матеріал окрім екологічності та дешевизни має ще одну перевагу – він достатньо міцний для того, щоб відправляти подаруночки своїм близьким, що знаходяться за кордоном”, – підкреслили в матеріалі.

https://www.facebook.com/environmentalSPERADA

  • Свічки

Автори зазначили, що такий подарунок актуальний як ніколи. Їх можна виготовляти з воску, який набагато екологічніший за звичайний парафін. Таку свічку можна скрутити з вощини або розтопити віск та залити його у форму.

lihtaryk.com.ua

  • Масажна подушка

Такий подарунок можна набити гречаним лушпинням, що, окрім екологічності, матиме заспокійливу дію. Її можна зшити самостійно та прикрасити ґудзиками, нитками, бісером, аплікацією тощо.

  • Вʼязані подарунки

“Наразі в тренді вʼязані речі. Ви можете так само звʼязати предмет одягу, аксесуар, або елемент декору для дому”, – розповіли автори.

nashahata.com.ua

Вони підкреслили, що можна використовувати покупну пряжу, розпустити непотрібні вʼязані речі, або ж порізати на смужки старі футболки.

Нагадаємо, екоактивісти закликали українців не знищувати живі дерева для святкування Різдва та Нового року, а створити креативну святкову екокомпозицію з колосків, паперу, сіток тощо. Такі ялинки збережуть ліси, довкілля, а їхнє виготовлення створить для всієї родини святковий настрій.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, святкова атмосфера, прикраси та подарунки можуть бути екологічними та не завдавати шкоди довкіллю. Екологи підготували поради про те, як зустріти Новий рік у стилі zero waste.

Читайте також
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику

Яку кількість фахівців довкіллєвих спеціальностей щороку готують українські ЗВО

Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп

Було викрито 101 організоване злочинне угруповання

У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол
У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол

Повінь змила в річку Тобол радіоактивний бруд