Названа область України, екологія якої найбільше постраждала від обстрілу нафтобаз mepr.gov.ua

Названа область України, екологія якої найбільше постраждала від обстрілу нафтобаз

Катерина Бєлоусова

Заподіяна шкода від російських атак розраховується окремо для ґрунтів, повітря, та водних ресурсів

З початку повномасштабного вторгнення ураження нафтосховищ завдало шкоди атмосферному повітрю України на 49,3 млрд грн, з яких 46,3 млрд грн – повітрю Київщини.

Такі збитки розраховані по 40 випадкам ураження нафтосховищ, йдеться в пресрелізі Оперативного штабу з фіксації екозлочинів рф.

Головна координаторка Оперативного штабу Олена Криворучкіна зазначила, що заподіяна шкода від російських атак розраховується окремо для ґрунтів, повітря, та, за потреби, водних ресурсів.

Вона підкреслила, що від горіння нафтопродуктів найбільше постраждали Київ та Київська область. Наразі підраховані збитки для довкілля по 19 випадкам таким випадкам.

До найбільш постраждалих регіонів від саме від такого типу екологічної шкоди також увійшли:

  • Чернігівська область – шкода атмосферному повітрю по дев’яти розрахованим випадкам становила понад 1,5 мільярда гривень;
  • Дніпропетровська і Кіровоградська області (Придніпровський округ) – 434, 297 мільйонів гривень.

В пресслужбі зазначили, що Оперативний штаб функціонує з 1 березня 2022 року на базі Державної екологічної інспекції. До його складу входять представники Держекоінспекції, Спеціалізованої екологічної прокуратури, Верховної Ради України, РНБО, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Служби безпеки України та інших державних установ і організацій.

Нагадаємо, екоінспектори за 8 місяців повномасштабного вторгнення зафіксували та розрахували кількісні показники екошкоди від забруднення небезпечними речовинами, пожеж у лісах і на нафтобазах тощо.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Азовському морі на ділянці від селища Приморський Посад до міста Бердянськ, Запорізька область, фахівці Оперативного штабу з фіксації екозлочинів виявили розлив нафти на площі 1434 кв.км – разом товстий та тонкий шар.

Читайте також
Названо екологічні наслідки ракетного удару по ДніпроГЕСу
Названо екологічні наслідки ракетного удару по ДніпроГЕСу

Орієнтовні збитки від забруднення нафтопродуктами сягнули 159 тисяч гривень

Виробництво одягу, ліків та техніки стає ключовим рушієм попиту на нафту – МЕА
Виробництво одягу, ліків та техніки стає ключовим рушієм попиту на нафту – МЕА

Раніше нафту масово використовували для транспортного сектору, однак наразі для нього розвивають екологічні альтернативи