На Закарпатті за місяць природі завдали шкоди на 84 мільйони гривень shutterstock

На Закарпатті за місяць природі завдали шкоди на 84 мільйони гривень

Катерина Бєлоусова

Екопорушники відшкодували 777 тисяч гривень збитків

На Закарпатті екоінспектори у серпні розрахували 84 мільйони гривень збитків, які завдали порушники природоохоронного законодавства.

Відповідні претензії та позови направили фізичним та юридичним особам, повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області у Facebook.

Зазначається, що протягом місяця екоінспектори провели низку заходів у таких територіальних громадах:

  • Ясінянській;
  • Оноківській;
  • Перечинській;
  • Виноградівській.

В пресслужбі підкреслили, що екоінспектори склали 133 адміністративні протоколи. Сума накладених штрафів сягнула 53 тисячі гривень, з яких 90% вже сплачено. Окрім того, екопорушники відшкодували 777 тисяч гривень збитків.

“Варто відзначити й той факт, що в Держекоінспекції збільшилася кількість звернень та повідомлень, що свідчить про зростання довіри населення до екоінспекції”, – розповіли у повідомленні.

Керівник Держекоінспекції у Закарпатській області Михайло Банк подякував мешканцям регіону, які стали на захист екології Закарпаття та мають активну позицію у боротьбі зі знищенням навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, на Закарпатті у курортному смт Солотвино очисні споруди знаходяться у критичному стані, перевантажені та працюють неефективно, через що недоочищені стоки забруднюють річку Хустець притоку транскордонної Тиси.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у серпні на Закарпатті екоінспектори розрахували 9,25 мільйона гривень збитків за незаконну вирубку у регіональному ландшафтному парку "Притисянський".

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена