На Закарпатті приватний зоопарк звинуватили у знущанні з тварин zak.dei.gov.ua

На Закарпатті приватний зоопарк звинуватили у знущанні з тварин

Катерина Бєлоусова

У разі доведення вини тварин вилучать

На Закарпатті у приватному зоопарку поблизу Мукачева екоінспектори виявили факти жорстокого поводження з тваринами, адже їх утримували в дуже малих вольєрах.

Порушникам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність, яка передбачає покарання до 8 років позбавлення волі, повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області у Facebook.

Зазначається, що екоінспектори проводили заходи із запобігання правопорушень щодо жорстокого поводження з дикими тваринами. Порушення виявили на території приватного розважального комплексу де діяв зоопарк.

В повідомленні підкреслили, що гімалайський ведмідь, пума та інші дикі тварини утримувалися в неналежних умова. Зокрема, площа вольєрів не відповідала встановленим нормам і була значно меншою.

Екоінспектори викликали слідчо-оперативну групу працівників поліції, які повинні внести відомості в ЄРДР та відкрити кримінальне провадження. У разі доведення вини дикі тварини будуть вилучені.

У повідомленні підкреслили, що мінімальні норми площ вольєрів для утримання диких тварин на одну особину повинні складати:

  • 100 м2 для собачих (вовків), середніх котячих (рисі, леопарди);
  • 200 м2 для великих котячих (леви, тигри, ягуари), ведмедів.

З вимогами щодо площ для утримання та розведення диких тварин можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, на Львівщині суд оштрафував мешканця села Боянець на 20 400 гривень за скидання решток тварин в незаконний скотомогильник на околиці лісу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Львівщині зоозахисники написали заяву в поліцію на цирк-шапіто "Аполлон" щодо жорстокого поводження з тваринами. Артисти використовують під час шоу пітона та крокодила.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України