На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник facebook.com/sw.dei

На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник

Катерина Бєлоусова

Екоінспектори подали заяву до поліції та прокуратури

На Одещині екоінспектори виявили карʼєр, куди з сусідньої ферми скидали трупи кіз, овець та іншої худоби, а також рештки тварин після забою.

Щоб приховати скотомогильник, фермери закидували мертвих тварин соломою, повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу у Facebook.

Зазначається, що вперше скотомогильник виявили у вересні 2023 року. У жовтні екоінспектори повторно обстежили карʼєр спільно з поліцейськими, лікарями, представниками Біляївської міської ради та Яськівської сільської ради. 

Екоінспектори подали заяву до поліції про порушення вимог природоохоронного законодавства. А також направили повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до Біляївської окружної прокуратури.

“Очікуємо на вжиття відповідних заходів правоохоронними органами стосовно припинення такої діяльності, що завдає шкоди навколишньому природному середовищу, та притягнення винних осіб до відповідальності”, – зазначили у пресслужбі.

Нагадаємо, на Львівщині суд оштрафував мешканця села Боянець на 20 400 гривень за скидання решток тварин в незаконний скотомогильник на околиці лісу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Волині судитимуть директора мʼясокомбінату з Володимирського району, який організував злив відходів з тваринних туш у лісосмугу поблизу села Озютичі.

Читайте також
Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції
Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції

Суддя відхилив клопотання про недовіру судді та продовжив розглядати справу

На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото
На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото

Воду з канави терміново відправили на експертизу