На Одещині комунальне підприємство забруднило Дунай стічними водами Shutterstock

На Одещині комунальне підприємство забруднило Дунай стічними водами

Олена Яценьо

Збитків державі завдано більш ніж на 200 тисяч

Комунальне підприємство "Світло", яке розташоване в місті Кілія Ізмаїльського району Одеської області, здійснювало понаднормовий скид забруднювальних речовин, унаслідок чого забруднило річку Дунай стічними водами.

Порушення зафіксували фахівці Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, повідомила пресслужба відомства.

У період із 10 по 23 листопада 2021 року екоінспектори провели на підприємстві позапланову перевірку за дорученням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Тоді й було зафіксовано перевищення нормативу скиду забруднювальних речовин, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування КП "Світло".

За словами співробітників Держекоінспекції, унаслідок порушення протягом 2020-2021 років до річки Дунай було скинуто зворотних (стічних) вод в об’ємі 242 673 кубічних метрів.

Таке нераціональне використання водних ресурсів, за підрахунками екоінспекції, завдало державі шкоди на 204,2 тисячі гривень. Відтак підприємству висунули претензію для добровільної сплати заподіяних збитків.

Раніше ЕкоПолітика писала, що в Миколаївській області комунальне підприємство "Первомайськводоканал" здійснило скид неочищених стічних вод у річку Південний Буг.

Читайте також
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник

Екоінспектори подали заяву до поліції та прокуратури

Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції
Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції

Суддя відхилив клопотання про недовіру судді та продовжив розглядати справу

На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото
На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото

Воду з канави терміново відправили на експертизу