На Львівщині в річку Дністер потрапили десятки тонн нафти shutterstock

На Львівщині в річку Дністер потрапили десятки тонн нафти

Катерина Бєлоусова

Рятувальники вже відкачали 60 тонн оливи

На Львівщині на території Стрийського району в річку Дністер та меліоративний канал потрапили десятки тонн нафтопродуктів, а саме трансформаторної оливи.

Співробітники відокремленого підрозділу "Західна енергетична система" НЕК “Укренерго”, з території якого стався виток, не провели жодних заходів з його ліквідації, повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА у Facebook.

Зазначається, що на каналі та старому річищі Дністра встановили 5 загат з очерету, щоб нафтопродукти не потрапили в річку. Окрім того, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій встановили захисні бони в 3 місцях та відкачали 60 тонн оливи. 

facebook.com/ekologialoda

Автори наголосили, що фахівці Львівського обласного центра контролю та профілактики хвороб МОЗ України провели аналіз питної води з приватних криниць у селі Журавно. Перевищень забруднюючих речовин не виявлено, санітарні показники в нормі.

Зазначається, що через підняття рівня води 28 лютого, частина нафтопродуктів, яка осіла  на чагарниках, знову потрапила у  меліоративний канал, води якого потрапляють у річку Дністер. Ліквідація витоку нафтопродуктів триває. 

Нагадаємо, у Івано-Франківській області у місті Галич виявили масляні плями на річці Дністер та забруднення води нафтопродуктами, що перевищувало допустимі норми у 200 разів (11 мг/дм3).

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Харківщині у воді в домогосподарствах та озері в селах Верхня та Нижня Озеряна виявили перевищення вмісту нафтопродуктів у 11,8 раза та заліза у 37,7 раза.

Читайте також
Багаті західні країни лідирують у глобальній нафтогазовій експансії, – IISD
Багаті західні країни лідирують у глобальній нафтогазовій експансії, – IISD

Понад дві третини усіх нових ліцензій на видобуток нафти й газу видали лише 5 країн