На Львівщині в річку Дністер потрапили десятки тонн нафти shutterstock

На Львівщині в річку Дністер потрапили десятки тонн нафти

Катерина Бєлоусова

Рятувальники вже відкачали 60 тонн оливи

На Львівщині на території Стрийського району в річку Дністер та меліоративний канал потрапили десятки тонн нафтопродуктів, а саме трансформаторної оливи.

Співробітники відокремленого підрозділу "Західна енергетична система" НЕК “Укренерго”, з території якого стався виток, не провели жодних заходів з його ліквідації, повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА у Facebook.

Зазначається, що на каналі та старому річищі Дністра встановили 5 загат з очерету, щоб нафтопродукти не потрапили в річку. Окрім того, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій встановили захисні бони в 3 місцях та відкачали 60 тонн оливи. 

facebook.com/ekologialoda

Автори наголосили, що фахівці Львівського обласного центра контролю та профілактики хвороб МОЗ України провели аналіз питної води з приватних криниць у селі Журавно. Перевищень забруднюючих речовин не виявлено, санітарні показники в нормі.

Зазначається, що через підняття рівня води 28 лютого, частина нафтопродуктів, яка осіла  на чагарниках, знову потрапила у  меліоративний канал, води якого потрапляють у річку Дністер. Ліквідація витоку нафтопродуктів триває. 

Нагадаємо, у Івано-Франківській області у місті Галич виявили масляні плями на річці Дністер та забруднення води нафтопродуктами, що перевищувало допустимі норми у 200 разів (11 мг/дм3).

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Харківщині у воді в домогосподарствах та озері в селах Верхня та Нижня Озеряна виявили перевищення вмісту нафтопродуктів у 11,8 раза та заліза у 37,7 раза.

Читайте також
Названо екологічні наслідки ракетного удару по ДніпроГЕСу
Названо екологічні наслідки ракетного удару по ДніпроГЕСу

Орієнтовні збитки від забруднення нафтопродуктами сягнули 159 тисяч гривень

Виробництво одягу, ліків та техніки стає ключовим рушієм попиту на нафту – МЕА
Виробництво одягу, ліків та техніки стає ключовим рушієм попиту на нафту – МЕА

Раніше нафту масово використовували для транспортного сектору, однак наразі для нього розвивають екологічні альтернативи