На Кіровоградщині “чорні лісоруби” завдали збитків на сотні тисяч гривень shutterstock

На Кіровоградщині “чорні лісоруби” завдали збитків на сотні тисяч гривень

Катерина Бєлоусова

Матеріали передали до правоохоронних органів

У Кіровоградській області екоінспектори спільно з працівниками поліції виявили та затримали “чорних лісорубів”, які заподіяли шкоди на загальну суму понад 257 тисячі гривень.

Порушення виявили під час проведення заходів з охорони рослинного та тваринного світу, а також запобіганню браконьєрства, повідомляє Держекоінспекція Придніпровського округу у Facebook.

Так біля міста Новоукраїнка зловмисники знищили 14 сироростучих, тобто живих, дерев у полезахисній смузі. Це завдало довкіллю збитків на суму 65104 гривень. У них вилучили бензопилу, заготовлену лісопродукцію та затримали автомобіль ГАЗель. 

Окрім того, порушення виявили в полезахисній смузі між селами Велика Скельова та Талова Балка в Олександрійському район, де “чорні лісоруби” знищили дерев на 191945 гривень.

В повідомленні зазначили, що Держекоінспекція направила матеріали до правоохоронних органів.

“Вказані дії містять ознаки скоєння злочину, відповідальність за яке передбачено ст. 246 Кримінального кодексу України”, – наголосили в повідомленні.

Нагадаємо, у Львівській області екоінспектори спіймали на гарячому порушників, які незаконно зрубали 621 дерево різних порід, а саме сосни, осики та вільхи. Збитки довкіллю сягнули понад 900 тисяч гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Житомирській області у лісі Дворищенської сільської ради екоінспектори виявили незаконну порубку 286 дерев  різних порід, що завдало збитків довкіллю на понад 1,8 мільйона гривень.

Читайте також
На Кіровоградщині запустили Офіс декарбонізації та енергоефективності
На Кіровоградщині запустили Офіс декарбонізації та енергоефективності

Енергоефективність та декарбонізація – драйвери відбудови та сталого розвитку громад

Купи сміття Приватбанку знайшли на березі річки у Кропивницькому
Купи сміття Приватбанку знайшли на березі річки у Кропивницькому

Яким чином сміття опинилось біля річки, у банку пояснити не можуть