На Київщині цукровий завод добровільно сплатив 64 тисячі грн за екопорушення shutterstock

На Київщині цукровий завод добровільно сплатив 64 тисячі грн за екопорушення

Катерина Бєлоусова

Навіть під час воєнного стану підприємства відшкодовують збитки

У Київській області цукровий завод ТОВ "Шамраївський цукор", що у селі Руда Білоцерківського району, в добровільному порядку відшкодував 64 тисячі гривень збитків за засмічення та забруднення земель.

У жовтні 2021 року екоінспектори виявили, що підприємство зберігає відходи в несанкціонованих місцях на відкритому ґрунті, повідомляє Держекоінспекція Столичного округу у Facebook.

Порушення виявили під час позапланової перевірки. Заводу пред’явили  претензії про відшкодування збитків на загальну суму 64 тисячі гривень, які сплачено у добровільному порядку.

“Навіть під час воєнного стану суб'єкти господарювання сплачують збитки, завдані довкіллю, задля сталої роботи на користь нашої держави”, – зазначили в повідомленні.

Нагадаємо, у Київській області суди змусили три підприємства сплатити до держбюджету 343,8 тисячі грн за порушення природоохоронного законодавства. Порушниками стали шовкорадгосп “Баришівський”, "Міжнародний аеропорт Бориспіль" та "Макарівський лісгосп".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Україні грошові стягнення за порушення норм природоохоронного законодавства розподіляються між фондами з охорони довкілля, державним, обласним та місцевим бюджетами, що визначається спеціальними законами.

Читайте також
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова

Стягнуті гроші використають для реалізації екологічних програм регіону

Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень
Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень

За цей період з порушників вдалося стягнути понад 1,5 мільйона гривень екозбитків