На двох заводах Nestlé в Україні побудували сонячні електростанції. Фото DELA Energy

На двох заводах Nestlé в Україні побудували сонячні електростанції. Фото

Олена Яценьо

Проєкт реалізовано протягом 60 днів

У смт Торчин та с. Смолигів, які розташовані у Волинській області, на заводах Nestlé співробітники групи компаній DELA Energy® завершили будівництво двох сонячних електростанцій загальною потужністю 594 кВт.

Про це повідомила пресслужба DELA Energy на фейсбук-сторінці компанії.

"СЕС загальною піковою потужністю 399 кВт з’явилася на 15 дахах будівель фабрики Nestle в Україні, розташованого в смт Торчин, та на території заводу в с. Смолигів Волинської області побудована наземна СЕС піковою потужністю 195 кВт", — ідеться в повідомленні.

DELA Energy® було обрано підрядником із проєктування та будівництва сонячних електростанцій для групи Nestlé як компанія, яка має багаторічний досвід будівництва сонячних електростанцій в Україні.

Проєкт реалізовано відповідно до міжнародних стандартів будівництва сонячних електростанцій корпорації Nestlé протягом 60 днів. Сонячні електростанції будуть генерувати чисту електроенергію для власного споживання на виробничих підприємствах Nestlé, без під'єднання за "зеленим тарифом" чи іншої державної підтримки.

Будівництво сонячних електростанцій для власного споживання — тренд, що набув популярності серед виробничих підприємств за останній рік. Основні причини очевидні — зростання ринкових цін на електроенергію, волатильність і непередбачуваність цін на енергоносії.

Але є інші, не менш значущі причини, які мають значення для глобальних компаній, що працюють в Україні — це всесвітній рух по декарбонізації та захисту довкілля від забруднення. Зокрема, компанія Nestlé впевнено рухається до виконання свого глобального зобов’язання з досягнення нейтрального вуглецевого сліду до 2030 року.

Сонячні електростанції, що генерують електроенергію для власного споживання, безпосередньо на об'єктах виробництва розв'язують обидва питання, оскільки вони забезпечують підприємства чистою енергією з фіксованою собівартістю протягом усього періоду роботи (20-25 років).

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Луцьку в обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі (колишньому тубдиспансері) встановили сонячну електростанцію для власного споживання.

Читайте також
На Тернопільщині лікарня зекономила 75 тисяч гривень на оплаті рахунків за світло
На Тернопільщині лікарня зекономила 75 тисяч гривень на оплаті рахунків за світло

СЕС дозволить щороку економити 250-300 тисяч гривень на оплаті електроенергії

У Гостомелі школу обладнають сонячними панелями за гроші Greenpeace
У Гостомелі школу обладнають сонячними панелями за гроші Greenpeace

Це забезпечить безперебійну роботу школи та укриття у разі відсутності енергопостачання

Франція збільшила сонячні потужності до 20 ГВт
Франція збільшила сонячні потужності до 20 ГВт

Потужність сонячних проєктів, які очікують підключення до мережі, досягла 22,4 ГВт