Хмельницький хочуть зробити “зеленим” за гроші міжнародних організацій

Хмельницький хочуть зробити “зеленим” за гроші міжнародних організацій

Катерина Бєлоусова

Програма принесе місту довгострокові інвестиції в різні сектори економіки

У Хмельницькому розробили та оприлюднили проєкт Плану дій "Зелене місто" та Звіт про стратегічну екологічну оцінку, що стане дорожною картою для поліпшення екологічного стану міста.

Програма поєднує стратегічне планування з цільовими інвестиціями та політичним діалогом шляхом активного залучення зацікавлених сторін та уможливлює пріоритетні інвестиції, повідомляє “Розумне довкілля. Хмельницький” у Facebook.

Зазначається, що місто доєдналося до Рамкової Програми Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) "Зелені міста". Це дало можливість отримати прямий доступ до системних інвестицій в довгостроковий сталий розвиток та модернізацію міської інфраструктури. 

В повідомленні пояснили, що План є невід’ємною частиною Програми, а також інструментом узгодження довгострокових цілей розвитку міста з амбітною програмою "зеленого зростання". Це принесе місту довгострокові інвестиції в різні сектори економіки, зокрема, від міжнародних фінансових організацій і партнерів з розвитку.

“ПДЗМ для міста Хмельницького являє собою відповідну "дорожню карту" стратегії інвестицій, політичних та інституційних заходів, необхідних для подолання екологічних та пов’язаних з ними соціальних та економічних викликів”, – зазначили автори.

В повідомленні додали, що зауваження та пропозиції до документів можна надсилати на електронну пошту: smart.env.khm@gmail.com, або у Хмельницьку міську раду за адресою вул. Героїв Маріуполя, 3.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Вінницька міська територіальна громада першою в Україні проголосила “Зелений” курс у межах Європейського "зеленого" курсу.

Читайте також
Під Хмельницьким почали знищувати ліс на місці ймовірного скотомогильника
Під Хмельницьким почали знищувати ліс на місці ймовірного скотомогильника

Для підтвердження наявності скотомогильника необхідно провести експертизу

На Хмельниччині почали будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк
На Хмельниччині почали будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк

У парку будуть працювати сміттєпереробний завод та завод з виготовлення спирту з кукурудзи