У всьому світі в межах екоакції висадять мільйон дерев за добу Shutterstock

У всьому світі в межах екоакції висадять мільйон дерев за добу

Зоряна Бердник

Акція триватиме у 100 країнах

20 березня у всіх куточках світу планують висадити 1 млн дерев за 24 години. Українці теж цього дня з 9:00 висаджуватимуть дерева в межах проєкту "Озеленення планети".

Про те, що в Україні долучилася до глобального екологічного проєкту, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

"Я без вагань вирішив долучити до цієї чудової ініціативи Міністерство закордонних справ. Ми допоможемо висадити мільйон дерев в Україні та за кордоном. Людська діяльність вже завдала досить великої шкоди нашій планеті. Час виправляти помилки, перестати жити в борг і передавати його наступним поколінням", — цитують слова очільника МЗС Дмитра Кулеби.

Як зазначається, організатором акції виступив проєкт "Озеленення України", а ініціаторами – CEO Club Ukraine та Business Woman Club.

Закликають долучитися до акції й черкащан, пише "Дирекція парків" на своїй сторінці у Facebook.

"Пам’ятаєте наші новорічні ялиночки в горщику? Ми вирішили об’єднати ці дві ініціативи і висадити їх в рамках екоакції", — йдеться в повідомленні пресслужби "Дирекції парків".

Метою міжнародної екоакції "1 000 000 дерев за 24 години в 100 країнах" на наступні 3 роки є висадка 100 млн дерев по всій планеті й поширення цієї теми серед усіх верств населення, щоб змінити екосвідомість людей для шанобливого ставлення до природи. А також привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми нашої країни, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху українців.

Долучитись до глобальної екоініціативи може кожна людина. А також корпорації, компанії, підприємства, організації, політики, блогери і всі люди, які хочуть, щоб наша планета була свіжою та чистою, та щоб у наших дітей було гарне майбутнє.

Діє попередня реєстрація за телефоном – 0472 63-25-34 / 068-803-73-38.

Як писала ЕкоПолітика раніше, у Дніпрі в межах проєкту #Я_сортую_сміття за ініціативи ГО "Екологічний патруль" встановили борди із закликом сортувати сміття.

Читайте також
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид

Компанії-порушників штрафуватимуть за найсерйозніші порушення на €40 мільйонів

У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день
У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день

У 1971 році ООН проголосила день весняного рівнодення Міжнародним днем ​​Землі

За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель
За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель

До новоствореного Кадастру природно-заповідного фонду вже внесли межі близько 8 000 заповідних обʼєктів