McDonald's запустить сортування відходів у всіх українських ресторанах shutterstock

McDonald's запустить сортування відходів у всіх українських ресторанах

За 4 місяці пілотної програми були відсортовані і передані на переробку понад 80 тонн упаковки

McDonald's розширить пілотну програму сортування відходів в залах ресторанів на всю мережу в Україні до кінця 2021 року.

Про це сказано у пресрелізі компанії.

Пілотну програму запустили у вересні 2020 року в 16 ресторанах в Києві, Львові, Дніпрі, Харкові та Київській області. У залах закладів були встановлені спеціальні сортувальні станції для розділення відходів за типами. Звідти їх відправляли на вторинну переробку сировини.

За даними компанії, за чотири місяці пілотної програми були відсортовані та передані на переробку понад 80 тонн пакування. В цілому до програми приєдналося понад 2,6 млн українців.

До того ж, раніше в вересні 2020 року компанія замінила пластикові контейнери для салатів на паперову упаковку, в червні - замінила пластикові стаканчики для холодних напоїв на целюлозні склянки, які піддаються переробці в Україні.

"До 2025 року McDonald's глобально планує повністю перейти на виробництво всіх пакувальних матеріалів з відновлюваної сертифікованої сировини, а також сировини, яку можна використовувати повторно. Так, поліетилен і пластик можуть піти на виготовлення пакетів для сміття, друге життя отримають після переробки і інші відходи", - сказано в повідомленні.

Як повідомляла ЕкоПолітика, компанія Nestle вдвічі зменшить обсяг викидів парникових газів від своєї діяльності до 2030 року, а до 2050 року планує досягти нульового рівня викидів.

Читайте також
ТОП-5 країн, де викидають найбільше їжі
ТОП-5 країн, де викидають найбільше їжі

У США даремно викидають 40% усієї їжі

На Закарпатті запустили сміттєсортувальну лінію з потужністю 15 тонн на годину
На Закарпатті запустили сміттєсортувальну лінію з потужністю 15 тонн на годину

Це вже 16 сортувальна лінія компанії та перша на Закарпатті

Уряд затвердив важливу для реалізації сміттєвої реформи постанову
Уряд затвердив важливу для реалізації сміттєвої реформи постанову

Постанова "Питання надання послуг з вивезення побутових відходів" втратила чинність