Компанія Amazon повністю перейшла на енергію з відновлюваних джерел esgtoday.com

Компанія Amazon повністю перейшла на енергію з відновлюваних джерел

Ганна Велика

Це частина її кліматичних зобов'язань щодо досягнення нульового рівня викидів до 2040 року

Найбільший у світі майданчик для онлайн-комерції Amazon оголосив, що на 100% забезпечив свої глобальні операції відновлюваною енергією. Це на 7 років раніше від запланованої дати.

Про це повідомляє ESGtoday.

Вперше Amazon заявив про свою мету щодо чистої енергії у 2019 році. Тоді компанія пообіцяла забезпечити всі свої глобальні операції, включаючи центри обробки даних, корпоративні будівлі, магазини та фулфілмент-центри, на 100% відновлюваною енергією до 2030 року. На той час Amazon покривав 42% своїх потреб за рахунок відновлюваної енергії.

За даними Bloomberg NEF, після цього компанія виділила мільярди доларів на розвиток чистої енергетики і стала найбільшим корпоративним покупцем відновлюваної енергії у світі за останні 4 роки. Amazon інвестував у понад 500 проєктів з ВДЕ по всьому світу, таких як:

  • понад 240 сонячних та вітрових електростанцій;
  • 10 проєктів зі зберігання енергії;
  • 6 проєктів з використання офшорних вітрових електростанцій;
  • майже 300 локальних сонячних панелей.

У компанії розповіли, що її проєкти з відновлюваної енергетики допоможуть уникнути приблизно 27,8 млн тонн викидів СО2 щорічно, коли всі ці проєкти запрацюють.

Оскільки потреби Amazon в енергії тільки зростають, компанія має намір продовжувати інвестувати значні кошти у ВДЕ, а також досліджувати нові безвуглецеві джерела енергії, такі як ядерна енергія, акумуляторні батареї та новітні технології.

Кара Херст, директор з питань сталого розвитку Amazon, сказала:

"Досягнення нашої мети у сфері відновлюваної енергетики – це неймовірне досягнення, і ми пишаємося роботою, яку ми виконали, щоб прийти сюди на 7 років раніше. Ми також знаємо, що це лише момент часу, і наша робота з декарбонізації не завжди буде однаковою щороку – ми продовжуватимемо досягати прогресу, одночасно постійно розвиваючись на шляху до 2040 року".

Як повідомляла ЕкоПолітика, у лютому 2022 року вийшло дослідження, автори якого звинуватили провідні світові компанії у регулярному перебільшенні або невірному повідомленні про свій прогрес у боротьбі зі зміною клімату.

У серпні 2022 року ми розповідали про намір Amazon інвестувати у виробництво “зеленого” водню.

Читайте також
В Україні запроваджують систему “зелених” аукціонів для підтримки виробників ВДЕ
В Україні запроваджують систему “зелених” аукціонів для підтримки виробників ВДЕ

Ідеться про енергію сонця, вітру, біогазу, а також мікро- та малі гідроелектростанції

Вперше в ЄС вітрова та сонячна енергія обігнали енергію з викопних видів палива
Вперше в ЄС вітрова та сонячна енергія обігнали енергію з викопних видів палива

Виробництво електроенергії з викопних видів палива, навпаки, з початку року впало на 17%