Ілон Маск поділився поглядом на проблеми клімату. Відео Скріншот із відео

Ілон Маск поділився поглядом на проблеми клімату. Відео

Маргарита Толстих

Він вважає неприпустимим навіть 1% вірогідності катастрофічного сценарію у сфері клімату

Гендиректор Tesla Motors Ілон Маск найбільшими загрозами для людства вважає зміну клімату, ризики, пов'язані з просунутим штучним інтелектом й демографічний колапс.

Про це винахідник та підприємець розповів під час розмови із співзасновником Singularity University Пітером Діамандісом.

"Неважливо, як ви оцінюєте ймовірність і тяжкість наслідків зміни клімату. Навіть 1% ймовірності катастрофічного сценарію є неприйнятним. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб його виключити",—  сказав Маск.

На його переконання, клімат —  це дуже масштабна, складна та інерційна система. Його розбалансованість може призвести до ланцюжка непередбачуваних катастрофічних наслідків.

Також автор автомобіля Tesla вважає, що повинен бути адекватний податок на викиди. Цієї суми має бути достатньо для нейтралізації шкідливих викидів чи компенсації заподіяних довкіллю збитків. А поки потужні гравці ринку вдають, що СО2-генеруючі вугільна й нафтова промисловості ніяк не впливають на екологію.

Нагадаємо, що 22 квітня Ілон Маск і Пітер Діамандіс представили новий спільний конкурс від XPRIZE. Призовий фонд становить 100 мільйонів доларів. Їх отримає автор, який представить найкраще технічне рішення по боротьбі із  викидами СО2.

Повну розмову з Ілоном Маском про зміни клімату та досягнення вуглецевої нейтральності можна подивитися тут.

Як писала ЕкоПолітика раніше, гендиректор ArcelorMittal висловив думку, що найбільшою проблемою у світі в найближчі 30 років стане декарбонізація.

Читайте також
У декарбонізації промисловості ЄС можуть допомогти великі теплові насоси
У декарбонізації промисловості ЄС можуть допомогти великі теплові насоси

Сфера виробництва теплових насосів активно розвивається на заводах по всій Європі через необхідність декарбонізації промисловості

Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря
Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря

Рівне першим отримало кошти від Євросоюзу для впровадження інновацій в Україні

США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад
США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад

У Німеччині у 2024 році виділять €21 мільярд субсидій для програми зі скорочення викидів промисловості, яку важко декарбонізувати

10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року
10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року

Ці країни представляють понад 60% енергетичного сектора ЄС