ЄБРР не знизить екостандарти для нових проєктів в Україні shutterstock

ЄБРР не знизить екостандарти для нових проєктів в Україні

Катерина Бєлоусова

Підтримка України не має впливати на якість екологічних та кліматичних стандартів

Президентка Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо заявила, що, попри воєнні дії, банк не знизив екологічних та кліматичних стандартів під час оцінки проєктів для інвестування в Україні.

ЄБРР має повністю привести свою діяльність у відповідність до цілей Паризької кліматичної угоди до кінця 2022 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Отже, кожну інвестицію ЄБРР ретельно перевіряють, щоб переконатися, що вона відповідає цій меті. Наші екологічні, зокрема кліматичні, стандарти не змінилися", – сказала Рено-Бассо.

Вона розповіла, що банку довелося знайти нові способи застосування цих стандартів, провести належну обачність у складних ситуаціях та діяти швидко. Однак підтримка України не має впливати на їхню якість.

Рено-Бассо підкреслила, що таким прикладом є запуск платформи Chapter Zero в межах Ініціативи з управління кліматом (CGI) на базі Київської школи економіки. Платформа має на меті допомогти членам рад директорів компаній у ключових регіонах діяльності банку краще зрозуміти потенційні впливи кліматичних змін на майбутнє їхнього бізнесу.

"Запуск Chapter Zero в Україні є гарним прикладом того, як допомагаючи українцям задовольнити їхні нагальні потреби, ми також допомагаємо їм побудувати інститути та політики, які стануть основою більш екологічної та кращої України в майбутньому", – зазначила вона.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах та віце-президент Європейського банку реконструкції та розвитку Юрген Рігтерінк підписали Меморандум щодо оцифрування геологічної інформації та розвитку ІТ-архітектури.

Читайте також
ЄБРР надасть €500 тисяч українським компаніям на розробку "зелених" технологій
ЄБРР надасть €500 тисяч українським компаніям на розробку "зелених" технологій

Найбільш популярною сферою роботи компаній-переможців став захист інтелектуальної власності

ЄБРР надаватиме підтримку Україні у проєктах з декарбонізації та ВДЕ
ЄБРР надаватиме підтримку Україні у проєктах з декарбонізації та ВДЕ

Наразі атомна генерація в країні є базовою та виробляє понад 50% всієї електроенергії

США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню

Це допоможе досягти мети щодо зменшення вартість виробництва зеленого водню до $1 за кілограм

США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад
США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад

У Німеччині у 2024 році виділять €21 мільярд субсидій для програми зі скорочення викидів промисловості, яку важко декарбонізувати