Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень shutterstock

Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень

Катерина Бєлоусова

За цей період з порушників вдалося стягнути понад 1,5 мільйона гривень екозбитків

Екоінспектори виявили у Хмельницькій області найбільш резонансне порушення вимог природоохоронного законодавства за тиждень з 10 по 16 лютого, а саме вирубку дерев на понад 1,7 мільйона гривень.

За цей період екопорушники завдали збитків на 2 276 тисячі гривень, повідомляє Державна екологічна інспекція у Facebook.

В повідомленні розповіли, що на Хмельниччині невстановлені особи зрубали 17 дерев в межах ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Огрудок" у Шепетівському районі. Матеріали справи передали до обласної прокуратури.

В пресслужбі наголосили, що з 10 по 16 лютого екоінспектори провели 51 природоохоронний захід та склали 127 протоколів про адміністративні правопорушення.

Зазначається, що за цей період у добровільному та примусовому порядку вдалося стягнути понад 1,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, у Хмельницькій області в місті Дунаївці виявили незаконну рубку п’яти дерев різних порід у захисній лісосмузі, що завдало шкоди на 36,4 тисячі гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, екоінспектори за 11 місяців 2022 року розрахували понад 1,53 мільярда гривень збитків довкіллю, що завдали порушники природоохоронного законодавства. Тобто екопорушники щодня завдавали шкоди природі на понад 4,5 мільйона гривень.

Читайте також