Galp придбала у Бразилії портфель ВДЕ-проєктів обсягом 4,8 ГВт Renewables Now

Galp придбала у Бразилії портфель ВДЕ-проєктів обсягом 4,8 ГВт

Олена Яценьо

Бразилія має величезний потенціал у галузі відновлюваних джерел енергії

Найбільша нафтогазова компанія Португалії Galp оголосила про придбання диверсифікованого портфеля проєктів у галузі відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) потужністю до 4,8 ГВт у Бразилії.

Цей крок посприяє збільшенню глобальної потужності воронки більш ніж удвічі та ознаменує розширення виробництва вітроенергетики в найбільшій країні Південної Америки, повідомляє Renews.Biz.

Рамкова угода із SER Energia передбачає купівлю розроблюваних проєктів загальною потужністю до 4,6 ГВт по всій Бразилії, а угода з Casa dos Ventos передбачає придбання декількох проєктів вітряних електростанцій загальною потужністю 216 МВт, що перебувають на стадії розроблення на північному сході Бразилії.

Зазначимо, що нині Galp є третім за розмірами виробником нафти та газу в Бразилії.

"Тепер ми додаємо новий напрямок і переформатуємо наш бізнес у країні відповідно до наших цілей переходу на чисту енергію, використовуючи величезний потенціал Бразилії в галузі відновлюваних джерел енергії", — заявив головний операційний директор Galp з відновлюваних джерел енергії та нового бізнесу Ґеорґіос Пападимитріу.

За даними галузевих асоціацій, встановлена ​​потужність вітроенергетики Бразилії становить 21 ГВт, а сонячної — 14 ГВт.

Раніше в жовтні 2021 року Galp погодилася придбати в SER Energia два блоки сонячних проєктів, що розробляються в бразильських штатах Баія та Ріу-Гранді-ду-Норті, потужністю 282 МВт та 312 МВт відповідно.

Galp уже є одним із провідних виробників сонячної фотоелектричної енергії на Піренейському півострові із встановленою потужністю 1,2 ГВт. Завдяки новому набору проєктів портфель ВДЕ-проєктів Galp тепер зріс до 9,6 ГВт. Проєкти розробляються у Бразилії, Іспанії та Португалії.

Відомо, що 2020 року компанія заявляла про плани довести свої потужності ВДЕ до 10 ГВт до 2030 року. Сьогодні плани переглянуто. Тепер Galp хоче збільшити задіяні потужності до 12 ГВт до того ж терміну. Також встановлено проміжну мету — 4 ГВт до 2025 року.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в Бразилії компанія-виробник сталі Aço Verde do Brasil стала вуглецево нейтральною завдяки евкаліптам.

Читайте також
Іспанська компанія отримала €7 мільйонів на виробництво зеленої енергії з хвиль
Іспанська компанія отримала €7 мільйонів на виробництво зеленої енергії з хвиль

Це сприятиме досягненню цілей ЄС щодо використання енергії океану

Уряд схвалив запровадження гарантій походження зеленої електроенергії
Уряд схвалив запровадження гарантій походження зеленої електроенергії

Це допоможе реалізувати цілі Енергетичної стратегії щодо збільшення виробництва електроенергії з ВДЕ

В Україні у 2023 році потужності зеленої генерації зросли до 8,7 ГВт. Інфографіка
В Україні у 2023 році потужності зеленої генерації зросли до 8,7 ГВт. Інфографіка

20 біогазових установок взагалі не виробляли енергію, а 5 працювали на 75-82% потужності