Франція та Бразилія оголосили про інвестиційний план для Амазонки на 1 млрд євро

Франція та Бразилія оголосили про інвестиційний план для Амазонки на 1 млрд євро

Єлизавета Волкотруб

Ліси Амазонки відіграють велику роль у боротьбі зі зміною клімату, оскільки поглинають викиди CO2

Бразилія та Франція заявили про спільний інвестиційний план у розмірі 1 мільярд євро на наступні чотири роки, який буде спрямований на захист тропічних лісів Амазонії, розвиток біоекономіки, створення ринку вуглецевих квот і підтримку корінних громад.

Про це стало відомо, коли президент Франції Еммануель Макрон прибув до міста Белем щоб зустрітися з президентом Бразилії, передає Reuters. 

За даними DW, планується створити вуглецевий ринок, спрямований на винагородження країн, які інвестують у природні поглиначі вуглецю. Тропічний ліс Амазонки відіграє важливу роль у боротьбі зі зміною клімату, оскільки він поглинає викиди CO2. Франція та Бразилія прагнуть просувати "великий державний та приватний глобальний інвестиційний план у біоекономіку" бразильської та гвіанської Амазонії.

Mакрон і Лула вирушили на річковому човні відвідати проєкт сталого розвитку з виробництва шоколаду на острові поблизу Белена і зустрілися з представниками корінного населення.

Під час цього заходу Макрон вручив представнику корінного населення і захиснику навколишнього середовища, Раоні Метуктіре з народу каяпо, Національний Орден Легіону Пошани – найвищу нагороду заслуг у Франції, за його віддану боротьбу за захист дощового лісу та прав корінного населення.

Як повідомляла Екополітика раніше, У Франції у 2023 році встановили 3,2 ГВт сонячних потужностей, що збільшило загальну потужність СЕС до 20 ГВт.

Читайте також