Європу знову охопили масштабні лісові пожежі shutterstock

Європу знову охопили масштабні лісові пожежі

Валентина Гембарська

Цього року було випалено 70 000 га по всій Європі

Деякі країни Європи борються з лісовими пожежами протягом кількох тижнів, оскільки рекордні температури та відсутність дощу створили умови для масштабних загорянь по всьому континенту, що змусило владу евакуювати тисячі людей.

Як повідомляє The National News, Іспанія вже готується до третьої хвилі підвищення температури, оскільки синоптики прогнозують спеку від 38°C до 44°C на цей тиждень.

Очікується, що потепління зачепить значну частину країни і триватиме до четверга. Тільки західне узбережжя Кантабрії та Середземномор'я чекають трохи прохолодніших умов.

Пожежу, яка спалахнула приблизно за 10 км від Кадіса, міста на Атлантичному узбережжі, популярного серед туристів, загасили близько півночі в неділю, 6 серпня.

Каталонія і Андалусія, два регіони, найбільш схильні до посухи в Іспанії, знаходяться в умовах найбільшого ризику виникнення пожеж.

Лісова пожежа в Португалії

Сусідня Португалія знаходиться в таких самих екстремальних погодних умовах — понад 1000 пожежників борються з вогнем у центрі країни.

Пожежа, яка розпочалася у п'ятницю, вже знищила 7000 гектарів землі та 11 осіб отримали поранення.

Влада попередила, що ризик лісових пожеж по всій країні залишається надзвичайно високим, при цьому температура перевищує 40°C.

shutterstock

Кіпр закликає до допомоги

Більш ніж 3600 км на Кіпрі сильна лісова пожежа вирує на північ від Лімассола. Країна звернулася за міжнародною допомогою.

Греція в понеділок відправила два пожежні літаки Canadair і 20 тонн вогнегасних засобів.

Йорданія також відгукнулася на заклик Кіпру до допомоги та відправила три пожежні вертольоти.

Пожежу, яка випалила 10 квадратних кілометрів землі, вдалося стримати, але влада попереджає, що сильні вітри можуть розпалити полум'я.

Переговори з Ізраїлем про додаткову повітряну підтримку продовжуються, і багато жителів повернулися до своїх евакуйованих будинків.

На півдні Іспанії спалахує нова пожежа

Тим часом пожежники в Іспанії та Франції стримали лісову пожежу неподалік свого кордону. Пожежа, яка розпочалася у п'ятницю, 4 серпня, знищила близько 573 гектарів землі навколо Портбу.

Однак влада південного регіону Андалусії повідомила, що 150 пожежників боролися з ще однією пожежею в суботу, 5 серпня. На боротьбу з вогнем відправили сімнадцять літаків і гелікоптерів, і евакуювали близько 70 осіб.

Синоптики попередили, що вітри можуть знову підніматися. Жителям наполегливо рекомендують залишатися вдома та уникати непотрібних поїздок.

Як повідомлялося раніше, минулого року лісові пожежі знищили понад 300 тисяч гектарів в Іспанії, встановивши європейський рекорд. За даними Європейської інформаційної системи лісових пожеж, цього року було випалено 70 000 гектарів.

Теги: ,
Читайте також
У Німеччині дозволили продаж біологічного замінника дизеля на заправках
У Німеччині дозволили продаж біологічного замінника дизеля на заправках

HVO100 дозволить скоротити парникові викиди на 90% у порівнянні з традиційним дизельним паливом

Екологічні фонди Європи втрачають мільярди через зниження цін на вуглець
Екологічні фонди Європи втрачають мільярди через зниження цін на вуглець

Зниження призвело до втрати потенційних доходів у розмірі €4,1 млрд

У Франції під загрозою Олімпіада-2024 через забруднення річки Сена
У Франції під загрозою Олімпіада-2024 через забруднення річки Сена

Лише один з 14 зразків води показав, що річка безпечна для купання

Європейська комісія підтримала фінансування плану реформ у рамках Ukraine Facility
Європейська комісія підтримала фінансування плану реформ у рамках Ukraine Facility

Ukraine Plan був запропонований урядом України