Електрифікація муніципального транспорту – важлива умова для вступу України в ЄС 

Електрифікація муніципального транспорту – важлива умова для вступу України в ЄС 

Один новий електричний автобус може зменшити викиди СО2 в атмосферу на 1400 тонн на рік

Україна поступово переходить на європейські “правила гри” та започатковує впровадження енергоефективних рішень, в тому числі у транспортній інфраструктурі. 15 грудня Європейська Рада прийняла історичне рішення розпочати переговори щодо вступу України до Європейського Союзу. Це означає, що вже сьогодні парламентарі вносять зміни у норми законів для гармонізації законодавства та пошуку компромісів між українською практикою й жорсткими правилами Євросоюзу.

Електрифікація муніципального транспорту та заміна традиційних видів палива на електричні джерела енергії стає обов'язковим кроком для України. Це відповідає стратегічним цілям сталого розвитку та сприяє створенню екологічно чистих та енергоефективних міських середовищ.

В рамках транспортної політики “Зелений курс” передбачає такі завдання:

  • перехід на цілком чисту енергію, енергію з мінімальними викидами парникових газів та інших забруднювальних речовин;
  • формування транспортних систем, які максимально сприяють використанню транспортних засобів на низьковуглецевих видах палива;
  • впровадження швидких та ефективних заходів для скорочення забруднення;
  • досягнення кліматичної нейтральності ЄС до 2050 року.

У контексті реалізації транспортної політики "Зелений курс", компанія "АВТО-РЕГІОН" виступає активним учасником комплексного впровадження в Україні передових технологій в галузі міського електротранспорту. “АВТО-РЕГІОН” є офіційним партнером провідного світового виробника автобусів TEMSA в Україні.

Микита Гайдамаха, керівник проєкту TEMSA наголошує, що впровадження міського електротранспорту в Україні вже сьогодні є критично важливим кроком у напрямку модернізації міського транспорту та відповідності європейським стандартам:

“Електротранспорт є екологічно чистим і економічно вигідним рішенням. Один новий електричний автобус в Україні може зменшити викиди СО2 в атмосферу на 1400 тонн на рік, та зменшити витрати міст на паливо та обслуговування на 60% в рік.  Впровадження міського електротранспорту в Україні вже зараз є стратегічно важливим кроком, який сприятиме економічному розвитку, екологічній стійкості та відповідності європейським стандартам”.

В Україні сьогодні можливо замовити 4 моделі електробусів, зокрема TEMSA AVENUE ELECTRON, TEMSA MD 9 ELECTRICITY, Авеню EV, TEMSA LD SB E. Компанія вже сьогодні отримує численні запити від бізнес-структур та керівників територіальних громад щодо вартості й економічної вигоди електроавтобусів – це свідчить про високий рівень зацікавленості у переході на цей енергоощадний вид транспорту.

“Враховуючи обмежену кількість виробників електротранспорту на світовому ринку і зростаючий попит, початок процесу електрифікації транспорту вже сьогодні допоможе уникнути можливих затримок через перенавантаження виробників та можливого здорожчання. Україна вже сьогодні має сфокусуватися на закупівлі електробусів. Адже це довгострокова програма, що передбачає побудову системи зарядних станцій, відповідних маршрутів та підбір електробусів. Для цього потрібен як мінімум 1 рік з моменту підписання договору. Сьогодні маємо всі необхідні ресурси та партнерства для успішної інтеграції електротранспорту в українські міста та віримо в успішну реалізацію цього задуму”, – наголосив Микита Гайдамаха.

Детальніше, дізнайтеся на сайті та підписуйтеся у соціальних мережах: https://autoregion.com.ua/, https://www.facebook.com/auto.region/

Читайте також
Харків придбає міські електричні автобуси за €15 мільйонів
Харків придбає міські електричні автобуси за €15 мільйонів

Місто планує закупити близько 30 сучасних електробусів

Зелений перехід: екологічні та економічні переваги електротранспорту для українських громад
Зелений перехід: екологічні та економічні переваги електротранспорту для українських громад

Один електричний автобус може зменшити викиди вуглецю на 1400 тонн на рік

Електросамокати зменшують попит на нафту у 4 рази більше, ніж електроавтомобілі
Електросамокати зменшують попит на нафту у 4 рази більше, ніж електроавтомобілі

Електровелосипеди можуть потенційно зменшити викиди від транспорту на 7%

У Харкові вийдуть на дороги 30 сучасних електроавтобусів
У Харкові вийдуть на дороги 30 сучасних електроавтобусів

Місто також закупить швидкісні зарядні станції до електробусів