Екокомітет підтримав утворення моніторингової місії для фіксації екошкоди від війни shutterstock

Екокомітет підтримав утворення моніторингової місії для фіксації екошкоди від війни

Катерина Бєлоусова

Утворення під егідою міжнародних організацій спеціального органу з екомоніторингу значно посилить позицію України у притягненні країни-агресора до відповідальності

У середу, 13 липня, екокомітет ВРУ одностайно підтримав проєкт постанови №7504 щодо утворення Спеціальної екологічної моніторингової місії (СЕММ) для фіксації екологічної шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії на території України.

Про це повідомляє заступниця голови Комітету з питань екологічної політики, головна координаторка Оперативного штабу з фіксації екозлочинів Олена Криворучкіна у Facebook.

Ініціатива передбачає звернення Верховної Ради України до Генеральної Асамблеї ООН, Програми ООН з навколишнього середовища, Європарламенту, Єврокомісії, парламентів та урядів держав, які є членами Генеральної Асамблеї ООН.

Криворучкіна пояснила, що утворення під егідою міжнародних організацій спеціального органу з екологічного моніторингу значно посилить позицію України у питанні притягнення країни-агресора до відповідальності за всі злочини і всю ту шкоду, яка була завдана природі.

Вона також висловила сподівання, що народні депутати підтримають ініціативу і вже найближчим часом законопроект №7504 буде проголосовано. 

“Адже ще до внесення в зал під моєю ініціативою вже підписалося 55 колег, тому ми очікуємо повної підтримки в залі Верховної Ради”, – зазначила Криворучкіна.

facebook.com/sluganarodu.kryvoruchkina.32

Нагадаємо, в результаті повномасштабного вторгнення Україна зазнає нищівного втручання у довкілля, однак є 5 найстрашніших екозлочинів.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, з початку повномасштабного вторгнення фахівці Оперативного Штабу розрахували 143 млрд гривень шкоди навколишньому природному середовищу від екозлочинів.

Читайте також
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид
Рада ЄС посилила правила щодо кримінальної відповідальності за екоцид

Компанії-порушників штрафуватимуть за найсерйозніші порушення на €40 мільйонів

У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день
У світі відзначають День Землі: цікаві факти про цей день

У 1971 році ООН проголосила день весняного рівнодення Міжнародним днем ​​Землі

За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель
За два роки війни у держвласність повернули 90 гектарів заповідних земель

До новоствореного Кадастру природно-заповідного фонду вже внесли межі близько 8 000 заповідних обʼєктів