Екокомітет надав висновки щодо законопроєкту “Про металобрухт”

Екокомітет надав висновки щодо законопроєкту “Про металобрухт”

Катерина Бєлоусова

Нардепи повторно розглянуть законопроєкт №9627 “Про залучення інвестицій для швидкої відбудови України”

Парламентський Комітет з питань екологічної політики та природокористування на засіданні 9 жовтня рекомендував  головному Комітету доопрацювати законопроєкт №9484 “Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про металобрухт".

Верховній Раді рекомендували прийняти за основу законопроєкт №9665 “Про вдосконалення відповідальності за правопорушення у сфері лісокористування та протидії незаконному обігу деревини” з врахуванням зауважень, йдеться на сайті екокомітету.

Зауваження нардепів стосуються:

  • відповідальності за викопування чи викорчовування дерев;
  • розмежування правопорушення за вирубування дерев чи чагарників на самовільні та незаконні;
  • надання додаткових повноважень органам Національної поліції на складання протоколів і розгляд справ про адміністративні правопорушення.

Також екокомітет вирішив:

  • рекомендувати Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування самостійно визначитись, з урахуванням зауважень, щодо законопроєкту №9664 “Про будівництво на землях, зайнятих водними шляхами загального користування” та законопроєкту №9664-1 “Про будівництво на землях, зайнятих внутрішніми водними шляхами загального користування”;
  • повторно розглянути на наступному засіданні законопроєкт №9627 “Про залучення інвестицій для швидкої відбудови України”;
  • рекомендувати Комітету з питань аграрної та земельної політики внести законопроєкт №9545 “Про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та/або продукції, виробленої з водних біоресурсів” до Парламенту, прийняти його за основу;
  • рекомендувати Комітету з питань правоохоронної діяльності внести законопроєкт №9546 “Про встановлення відповідальності у сфері простежуваності водних біоресурсів та/або продукції з них” до Верховної Ради, прийняти його за основу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Кабінет міністрів схвалив законопроєкт №9484 "Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про металобрухт". Документ встановлює, що законодавство про металобрухт складається з Законів "Про управління відходами", "Про металобрухт" та інших нормативно-правових актів.

Читайте також
У ВРУ зареєстровано законопроєкт "Про ратифікацію Дунайської регіональної програми"
У ВРУ зареєстровано законопроєкт "Про ратифікацію Дунайської регіональної програми"

Угода спрямована на створення умов для залучення міжнародної технічної допомоги

Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний

Нардепи розглянуть звіт про роботу екокомітету за вересень 2023 року – лютий 2024 року

Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний

Наразі екокомітет опрацьовує 63 законопроєкти та 40 інших актів