Екоактивісти розвінчали найбільш популярні міфи про переваги біопродуктів Shutterstock

Екоактивісти розвінчали найбільш популярні міфи про переваги біопродуктів

Катерина Бєлоусова

У багатьох країнах попит на органічні продукти не задовольняється внутрішнім виробництвом, що збільшує світову торгівлю

У світі набирає популярності виробництво та споживання біопродуктів, які вирощуються завдяки органічному землеробству. Проте їхнє виробництво і споживання може завдавати природі значної шкоди.

Екоактивісти з громадського обʼєднання Let's do it, Ukraine у Facebook розвінчали найбільш популярні міфи щодо “екологічності” органічних продуктів.

Вони підкреслили, що органічні продукти вирощуються з мінімальним використанням пестицидів, штучних добрив та харчових добавок. Добривом для біопродуктів є компост.

  • "Біо" природніше

Автори пояснили, що біопродукти все ж таки містять певні добрива та пестициди. Так, для вирощування органічних рослин використовують біопестициди, наприклад, купрум сульфат, відомий як мідний купорос. Така речовина не є на 100% безпечною.

  • Біопродукти кращі для навколишнього середовища

Дослідження “Викиди вуглекислого газу та використання території традиційних та органічних дієт у Німеччині” показало, що для виробництва біопродуктів потрібно на 40% більше території.

Екоактивісти підкреслили, що попит на органічні продукти постійно зростає тому їх вирощують протягом року, зокрема в теплицях.

“Звичайно, для традиційної продукції теж, але оскільки органічне господарство займає більшу територію, треба більше енергії, щоб забезпечити належні умови”, – пояснили вони.

Автори зазначили, що у теплиці вуглекислий газ, який потрібен для росту рослин, подається штучно. Це збільшує викиди парникових газів в атмосферу.

Вони наголосили, що у багатьох країнах попит на органічні продукти не задовольняється внутрішнім виробництвом. Тому збільшується світова торгівля продуктами харчування.

Екоактивісти пояснили, що контролювати якість біопродуктів набагато складніше. Окрім того, шахраї можуть продавати традиційні товари за ціною органічних.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, екоактивісти закликали українців до розумного споживання, адже пасивне спостереження за погіршенням стану планети призведе до необоротних екологічних змін. Екологи попередили, що у людства залишилося максимум 50 років, щоб уникнути катастрофи.

Читайте також
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп

Було викрито 101 організоване злочинне угруповання

У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол
У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол

Повінь змила в річку Тобол радіоактивний бруд

У Львові затвердили комплексну екологічну програму
У Львові затвердили комплексну екологічну програму

Приймається вона раз на 4 роки