У Києві до екоініціативи “Місто живих стін” з вертикального озеленення долучився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.
Він планує висадити паростки винограду Вічі біля свого ресторану, повідомляє начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний у Facebook.
В КМДА зазначили, що вертикальне озеленення — дуже поширена практика збільшення площі зелених насаджень у світі. Адже воно:
- сприяє поліпшенню якості повітря шляхом поглинання забруднювачів;
- зелені стіни створюють охолоджувальний ефект як зовні, так і всередині приміщення.
Також вертикальне озеленення допомагає поглинати дощову воду та розвантажувати каналізацію.
У Києві планують в майбутніх заходах з озеленення приділяти особливу увагу вертикальному підходу, зокрема використанню винограду Вічі.
Киян закликали приєднуватися до екоініціативи "Місто живих стін" та висаджувати Вічі під своїми будинками та офісами для того, щоб зробити Київ ще зеленішим.
Нагадаємо, у Києві “наберає обертів” екоініціатива “Місто живих стін”, в рамах якої відбувається вертикальне озеленення за допомогою винограду Вічі. До ініціативи долучився телеведучий Дмитро Комаров.
Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Київська міська рада підтримала рішення щодо створення ландшафтного заказника на обох схилах Протасового Яру, за яке боровся громадський діяч Роман Ратушний.