Держекоінспекція стягнула з екопорушників близько півмільйона грн за тиждень shutterstock

Держекоінспекція стягнула з екопорушників близько півмільйона грн за тиждень

Катерина Бєлоусова

Найбільш резонансне порушення сталося у Полтавській області

В Україні протягом тижня 12-18 серпня порушники природоохоронного законодавства завдали довкіллю збитків на  10,7 млн гривень та сплатили до держбюджету  у добровільному та примусовому порядку 469 тисяч гривень.

Екоінспектори провели 46 природоохоронних заходів та склали 119 протоколів про адмінправопорушення, повідомляє Держекоінспекція у Telegram.

Найбільш резонансні порушення зафіксовано:

  • на території Кам’янського водосховища річки Дніпро Полтавської області, де рибалка за допомогою заборонених знарядь лову “наловив” на 4,7 млн гривень; 
  • на території Широківської ТГ Запорізької області, виявлено незаконне знесення (пошкодження до ступеня припинення росту) 42 дерев, громадянами, без документів на спеціальне використання лісових (рослинних) ресурсів у полезахисній лісосмузі. Це завдало збитків на суму понад 588 тисяч гривень;
  • на території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області виявлено вирубку дерев, невстановленими особами, що завдало збитків на суму 1,3 млн гривень.

Матеріали справ передали до правоохоронних органів.

Окрім того, екоінспектори Столичного округу розрахували збитки та пред’явили претензію ТОВ "Фастівське хлібоприймальне підприємство" на суму понад 2 млн гривень за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.

Нагадаємо, в Україні протягом тижня з 5 по 11 серпня 2022 року порушники природоохоронного законодавства сплатили до держбюджету понад 4 млн гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Київській області суди змусили три підприємства сплатити до держбюджету 343,8 тисячі грн за порушення природоохоронного законодавства.

Читайте також
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова

Стягнуті гроші використають для реалізації екологічних програм регіону

Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень
Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень

За цей період з порушників вдалося стягнути понад 1,5 мільйона гривень екозбитків