Apple планує виробляти смартфони з відходів shutterstock

Apple планує виробляти смартфони з відходів

Романа Слісар

За словами керівництва компанії, вони намагаються якнайширше впроваджувати "зелені" технології

В найближчому майбутньому компанія Apple планує виробляти нові смартфони виключно з вторинної сировини та використовувати енергію з відновлюваних джерел.

Про це під час саміту VivaTech 2021 заявив генеральний директор компанії Тім Кук, повідомляє ixbt.com.

Згідно з повідомленням, у майбутньому Apple повністю відмовиться від використання корисних копалин і буде користуватися відновлюваними джерелами.

"iPhone буде вироблятися з перероблених матеріалів і залежатиме від поновлюваних ресурсів", – зазначив гендиректор.

Також Кук наголосив, що компанія вже перейшла на "безвуглецеві" технології, які зменшують викид вуглекислого газу в атмосферу.

За його словами, головним викликом сьогодення для бізнесу Apple є стимулювання обізнаності покупців про важливість "нульового викиду вуглецю". Компанія прагне досягти "вуглецевої нейтральності" у всьому виробничому ланцюжку, аж до передачі товару кінцевому споживачеві. Очікують, що компанії вдасться досягнути мети до 2030 року.

Як зазначається, Apple вже має певні успіхи в цьому напрямку – наприклад, 40% алюмінію для комп'ютерах Mac раніше використовували в інших пристроях, як і 98% рідкоземельних елементів в iPhone 12.

У березні цього року Кук написав в Twitter, що вода є одним з найцінніших ресурсів в світі, і Apple продовжить робити все можливе, щоб захищати водні ресурси і економити воду.

У жовтні 2020 року Apple оголосила, що з екологічних міркувань телефони серії iPhone 12 більше не будуть поставлятися із зарядним пристроєм. Однак багато хто вважає, що Apple просто економить на витратах.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що світові компанії-гіганти роблять значний внесок в розвиток відновлювальної енергетики. Зокрема Amazon, Google, Facebook вклали в green energy мільярдні кошти й вже досягли значних успіхів.

Також повідомлялося, що Apple до 2030 року хоче скоротити шкідливі викиди на 75% по всьому ланцюжку поставок, а решту компенсувати за допомогою технологій із видалення вуглецю з атмосфери.

Читайте також
У Києві відкрили 44 пункти прийому новорічних ялинок: куди приносити
У Києві відкрили 44 пункти прийому новорічних ялинок: куди приносити

На утилізацію приймають лише живі дерева без декоративних прикрас

У Києві відкрили 17 пунктів прийому новорічних ялинок
У Києві відкрили 17 пунктів прийому новорічних ялинок

У 2022 році кияни здали на переробку 8,5 тисяч ялинок

У Києві безкоштовно прийматимуть на переробку зламані стільці, шафи та інші меблі
У Києві безкоштовно прийматимуть на переробку зламані стільці, шафи та інші меблі

Меблі розбирають на компоненти та сортують окремо пластик, метал, скло, текстиль, деревину