Apple планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року

Apple планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року

Єлизавета Волкотруб

Apple планує працювати з чистою енергією та використовувати перероблені матеріали для виробництва

Компанія Apple заявила про намір досягти вуглецевої нейтральності до 2030 року. На даний момент більше 320 постачальників, що складає 95% прямих витрат компанії на виробництво, перейшли на використання чистої енергії.

Про це повідомляє TechTimes.

Зазначається, що з початку 2018 року всі внутрішні операції Apple стали повністю вуглецево нейтральними. Зараз компанія розпочинає співпрацю з постачальниками. Оскільки основний виробничий центр знаходиться в Китаї, де переважають вугільні електростанції, перехід до чистої енергії стає проблемою.

Крім того, компанія гарантує, що загальний обсяг електроенергії, який використовують клієнти для заряджання пристроїв Apple, буде відповідати чистим енергетичним стандартам.

Розуміючи, що споживання електроенергії внесе значний внесок у вуглецевий слід, Apple закликає глобальні постачальників прийняти практику використання відновлювальної енергії та досягти вуглецевої нейтральності у всіх операціях, які пов'язаних з Apple.

"Понад 320 постачальників, що становить 95% прямих виробничих витрат Apple, на сьогоднішній день очолили перехід на відновлювані джерела енергії, завдяки чому в ланцюжку поставок Apple було введено в експлуатацію 16,5 гГВт відновлюваної енергії. Це дозволило минулого року виробляти понад 25,5 млн мегават-годин чистої енергії в ланцюжку поставок і уникнути викидів понад 18,5 млн тонн вуглекислого газу", – повідомляють у компанії.

Як повідомляється, компанія активно інвестує різноманітні проєкти у сфері чистої енергії по всьому світу. У США, зокрема, Apple веде розробку сонячних проєктів у штаті Мічиган, з метою створення 132 МВт чистої енергії для подальшого використання у мережі. У Іспанії Apple співпрацює з компанією ib vogt та розробляє проєкт сонячної енергії, який генеруватиме 105 МВт енергії до кінця 2024 року.

Повідомляється, що у Apple також планують зменшити використання води у виробничих процесах та збільшити частку очищеної води. Компанія вже досягла значних успіхів у цій сфері, проте до 2030 року покладено ціль відновити 100% прісної води, яка використовується у виробництві.

Щоб досягти своїх цілей та стати вуглецево-нейтральною компанією, Apple планує працювати з чистою енергією та використовувати перероблені матеріали для виробництва акумуляторів та інших процесів.

Крім того, у компанії наголосили, що будуть використовувати на 100% перероблений кобальт для виробництва нових батарей.

Як повідомляла Екополітика раніше, компанія Ferrexpo має намір побудувати нову сонячну електростанцію з потужністю 10,8 МВт для забезпечення потреб свого виробництва.

Читайте також
У США виділяють $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі
У США виділяють $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Фінансування підтримає деякі з найпередовіших розробок з декарбонізації сталеливарної промисловості

У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні
У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні

Заборона на водіння у вихідні може стати необхідною згідно з чинним кліматичним законодавством

На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів
На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів

Громада може скоротити викиди метану на 30%, якщо люди компостуватимуть 20% органічних відходів