Компанія "Інтерпайп" представила нову екологічну політику interpipe.biz

Компанія "Інтерпайп" представила нову екологічну політику

Ганна Велика

Вона розроблена з урахуванням найактуальніших міжнародних практик

У п’ятницю, 13 вересня, українська промислова компанія "Інтерпайп" подала на розгляд ради експертів ESG Liga (PAEW) свій проєкт екологічної політики.

Про це пише GMK Center, посилаючись на пресслужбу підприємства.

"Політика компанії "Інтерпайп" в питаннях охорони навколишнього середовища чітко формулює фундаментальні елементи нашого підходу і те, як ми виконуємо наші зобов’язання в екологічній сфері. Положення цієї політики узгоджуються як із цілями сталого розвитку ООН, відповідними кодексами і програмами, так і з іншими політиками компанії", – зазначив Владислав Варнавський, директор з екології та промислової безпеки компанії "Інтерпайп" під час презентації нової екологічної політики в гібридному форматі в Києві.

Варнавський наголосив, що компанія розробила цю політику на основі міжнародних стандартів та практик. До процесу створення нового концепту "Інтерпайп" залучив своїх співробітників, експертів із захисту довкілля, представників влади різних рівнів, бізнес-партнерів, громадські організації та професійні асоціації.

"Ми готові врахувати побажання всіх зацікавлених сторін, на яких розповсюджується наш вплив", – підкреслив директор з екології.

Також під час засідання ради експертів ESG Liga (PAEW), її члени підбили підсумки літніх заходів, які провела Ліга, та окреслили план дій на наступні 6 місяців, внесли пропозиції та побажання стосовно розвитку спільноти.

Владислав Варнавський також розповів, що представники компанії разом з експертами розібрали прикладний кейс компанії "Інтерпайп" у сфері ESG. У ньому компанія продемонструвала реальну готовність до прозорого формування своєї ESG-стратегії, першим кроком якого стала розробка екологічної політики.

Нагадаємо, раніше в “Інтерпайп” констатували, що в умовах воєнного часу українська держава не пропонує жодної допомоги вітчизняним виробникам, а навпаки – ставить бізнеси у ще важче становище, запроваджуючи систему торгівлі викидами парникових газів та підвищуючи екоподаток на СО2.

Читайте також
В ЄС виробники сталі знайшли спосіб уникнути прийдешньої кризи від зеленого переходу
В ЄС виробники сталі знайшли спосіб уникнути прийдешньої кризи від зеленого переходу

Через будівництво DRI-заводу вартість тонни сталі підвищиться приблизно на €50

Китай планує розширити СТВ на металургію до 2025 року
Китай планує розширити СТВ на металургію до 2025 року

У Китаї металургійна промисловість уже включена в 6 із 8 регіональних вуглецевих ринків

Австралія може стати новим осередком зеленої металургії
Австралія може стати новим осередком зеленої металургії

Для виробництва однієї тонни зеленої сталі потрібно 3,6 МВт-год електроенергії

Близький Схід та Північна Африка можуть стати новим лідером зеленої металургії
Близький Схід та Північна Африка можуть стати новим лідером зеленої металургії

MENA може стати світовим лідером з експорту екологічно чистого чавуну