З українських підприємств-екопорушників стягнули 1,7 млн гривень за тиждень shutterstock

З українських підприємств-екопорушників стягнули 1,7 млн гривень за тиждень

Катерина Бєлоусова

Найбільш резонансне порушення виявили у  Житомирській області

В Україні порушники природоохоронного законодавства з 30 вересня по 6 жовтня 2022 року сплатили до державного бюджету претензій на суму майже 1,7 мільйона гривень у добровільному та примусовому порядку.

За цей період екоінспектори розрахували 18,1 мільйона гривень за порушення вимог природоохоронного законодавства, повідомляє Держекоінспекція у Telegram.

Вони склали 92 протоколи про адміністративні правопорушення.

В повідомленні зазначили, що найбільш резонансне порушення виявили у  Житомирській області. Так засмічення земельних ресурсів відходами каменеобробної галузі на території Коростишівської міської ради завдало збитків на суму понад 14,5 мільйона гривень. Матеріали справи передали до СБУ.

Окрім того, екоінспектори Карпатського округу (Івано-Франківська та Чернівецька області) пред’явили претензію ТзОВ "Залізнична пекарня" на суму 3 мільйони гривень за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Матеріали справи направили до національної поліції та прокуратури в Івано-Франківській області.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Україні порушники природоохоронного законодавства з  23 по 29 вересня сплатили до держбюджету претензій на суму майже 3 мільйони гривень у добровільному та примусовому порядку.

Читайте також
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова

Стягнуті гроші використають для реалізації екологічних програм регіону

Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень
Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень

За цей період з порушників вдалося стягнути понад 1,5 мільйона гривень екозбитків