Водневий гігант отримав $115 мільйонів для виробництва 100 ГВт зеленого Н2 shutterstock

Водневий гігант отримав $115 мільйонів для виробництва 100 ГВт зеленого Н2

Катерина Бєлоусова

InterContinental Energy зможе виробляти понад 5 млн тонн зеленого водню

Воднева компанія InterContinental Energy отримала $115 мільйонів від інвесторів Hy24 та GIC, що прискорить розгортання проєктів компанії, розширення економіки зеленого водню та його використання.

InterContinental Energy прагне поступово запустити проєкти на 100 ГВт загальної встановленої відновлюваної потужності, йдеться у пресрелізі Hy24.

Зазначається, що компанія розробляє проєкти в Австралії та на Близькому Сході. Вони розташованих у прибережних пустелях з високим потенціалом сонячної та вітрової генерації. 

За даними Міжнародного енергетичного агентства, на перших етапах до кінця 2030 року планується поставка потужностей до 10 ГВт, що відповідає прогнозованому попиту на зелений водень.

За прогнозами, до 2050 року ринок зеленого водню сягатиме 450-600 мільйонів тонн на рік. 

В пресрелізі підкреслили, що інвестиції Hy24 об’єднують систему провідних промислових і фінансових гравців у водневій галузі, які беруть участь у всьому ланцюжку створення вартості

Портфель проєктів InterContinental Energy є одним із найбільших у світі і зможе виробляти понад 5 млн тонн зеленого водню, що знизить викиди вуглецю на 50 млн тонн.

"Ми запустили Hy24, щоб каталізувати масштабний розвиток водневої промисловості, інвестуючи в лідерів і підприємців, які займаються виробництвом водню. У довгостроковій перспективі InterContinental Energy представляє це бачення та має найдосконаліші плани реалізації великих, конкурентоспроможних басейнів відновлюваної енергії", – сказав головний виконавчий директор Hy24 П’єр-Етьєнн Франк.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, компанія з виробництва електронного палива  Elyse Energy уклала фінансову угоду з інвесторами Hy24 і Mirova щодо виробництва 1 мільйона тонн електронного метанолу та 200 000 тонн екологічного авіаційного палива (SAF) на рік.

Читайте також
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню

Це допоможе досягти мети щодо зменшення вартість виробництва зеленого водню до $1 за кілограм

Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню
Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню

Центр введуть в експлуатацію орієнтовно у середині 2028 року

США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%
США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%

Фінансування виділили в рамках масштабної програми декарбонізації промисловості на $171 мільйон