Українців закликали взяти участь в проєкті "Екодружні"

Українців закликали взяти участь в проєкті "Екодружні"

Учасниками проєкту зможуть стати по чотири родини з чотирьох громад

Жити екодружньо всією родиною – це складно і дорого? А от і ні! І це ми доведемо у новому проєкті, який реалізовуватимемо у жовтні-листопаді в рамках програми "WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей".

Це буде цікавий марафон-виклик для родин, які готові змінювати свої звички, щоб вести більш екологічно-дружній спосіб життя, йдеться в пресрелізі.

У проєкті "Екодружні" ми запропонуємо 16-ти родинам впродовж 21 дня впровадити у своє життя 8 екологічних звичок. Серед них сортування відходів, використання екоторбинок замість пакетів, багаторазових речей – замість одноразових, а також вирощування дуба Перемоги у домашніх умовах. Інші звички, як наприклад ті, що впливають на енергоефективність помешкання, електроощадність, споживання крафтових локальних продуктів, заохочують до реюзу і рімейку (відремонтувати чи переробити стару техніку чи перешити речі гардеробу), формують нові сімейні екотрадиції, що згуртують всю родину. Сім’ї-учасниці зможуть обрати самостійно із пропонованого організаторами переліку.

Для впровадження екозвичок у повсякденне життя ми забезпечимо учасників матеріалами, серед яких багаторазовий посуд, екоторбинки, коробки для сортування, енергоощадні лампи та інші потрібні речі. Для сімей з дітьми підгузкового віку – багаторазові підгузки і тренувальні трусики. Тож батьки матимуть нагоду переконатися у зручності, безпеці та економності сучасних екодружніх засобів дитячої гігієни.

Про усе розповімо, навчимо, проконсультуємо і поділимося власним досвідом та організуємо експертний вебінар!

Здобуті знання допоможуть учасникам і надалі ефективно використовувати наявні ресурси, впливати на енергозбереження та бути ощадними.

Учасниками проєкту "Екоружні" зможуть стати по чотири родини з чотирьох громад (Київ, Львів, Кривий Ріг, Курненська територіальна громада Житомирської області). Для найактивніших передбачені цінні призи, які тішитимуть усю сім’ю.

Кураторами проєкту, які й надаватимуть менторство, підтримку і висвітлюватимуть перебіг будуть представники чотирьох громадських організацій: "Стардуб", "Нуль відходів Львів", "Жіноча сотня м. Кривий Ріг", "Курне 2018".

Наша мета – згуртувати родини і допомогти їм сформувати і впровадити у своє звичне життя екодружнє ставлення до довкілля у процесі ведення спільного побуту.

Екологічність сьогодні, як ніколи, на часі. Впродовж цього екочеленджу учасники власним прикладом переконаються скільки коштів можна заощадити надавши перевагу багаторазовим речам замість одноразових: це стосується і засобів гігієни, і посуду, і дрібних побутових речей. Відповідно і зменшити кількість утворення відходів. Також навчаться економити, ефективно використовувати наявні ресурси і впровадити звички щодо енергозбереження та ощадливості. А це, ой як актуально напередодні зими.

Хочете стати учасником проєкту? Заповнюйте реєстраційну форму для конкурсного відбору і очікуйте на зворотній зв'язок від координаторів у кожній із громад: https://cutt.ly/VBNTygq. Реєстрація триває до кінця дня 27 жовтня.

Програма "WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей" впроваджується Фондом ООН у галузі народонаселення, UNFPA за фінансової підтримки Європейського Союзу. Однією з цілей програми є підвищення гендерної чутливості секторів охорони здоров’я та захисту довкілля. Реалізація проєкту “Екодружні” сприятиме зменшенню гендерних розривів у сфері захисту довкілля, знайдених дослідженням "Гендерна перспектива сфери захисту довкілля в Україні" проведених UNFPA в рамках програми WE ACT https://ukraine.unfpa.org/uk/15457284.

Читайте також
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику

Яку кількість фахівців довкіллєвих спеціальностей щороку готують українські ЗВО

Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп

Було викрито 101 організоване злочинне угруповання

У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол
У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол

Повінь змила в річку Тобол радіоактивний бруд