Україна на COP29: у Міндовкілля розповіли про плани та очікування climate-chance.org

Україна на COP29: у Міндовкілля розповіли про плани та очікування

Ганна Велика

Найбільша кліматична подія року збере до 100 тис. делегатів зі 190 країн світу

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України розповіли про плани демонструвати власні кліматичні досягнення та інформувати світ про екологічні злочини рф на міжнародній кліматичній конференції ООН COP29 у Баку.

Інформацію про захід, плани нашої держави та очікування від конференції відомство розмістило у Telegram.

COP29: що це за захід, які його цілі та порядок денний

Конференція ООН з питань зміни клімату (Conference of the Parties – COP) відбувається щороку. Вона проводиться в межах Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та наради сторін за Кіотським протоколом.

Цьогоріч COP29 відбудеться з 11 по 22 листопада у Баку, столиці Азербайджану. У заході візьмуть участь до 100 тис. делегатів зі 190 країн світу. Захід об’єднає світових лідерів, представників найбільших транснаціональних корпорацій, науковців, експертів та активістів. Кожного дня на конференції відбуватимуться двосторонні та багатосторонні зустрічі, презентації інновацій та дискусії на різних рівнях.

Які плани України на COP29

У міністерстві розповіли, що цього року Україна вже втретє матиме свій павільйон. Про його стилістику і філософію у відомстві пообіцяли повідомити згодом.

На COP29 українська делегація демонструватиме власні кліматичні досягнення, розповідатиме представникам інших країн про екологічні злочини рф, проводитиме тематичні зустрічі і дискусії за участю провідних експертів і політиків.

Головна мета кліматичної конференції ООН у 2024 році

Цього року очікується ухвалення важливих рішень, які визначатимуть майбутнє кліматичних дій у світі. На конференції COP28 в Дубаї минулого року країни погодилися поступово відмовитися від викопного палива. Також вони поставили амбітні цілі у сфері відновлюваної енергетики та енергоефективності.

Головна мета саміту у Баку цього року – встановити нову глобальну мету з кліматичного фінансування на період після 2025 року, яка замінить існуючу ціль у $100 млрд щорічно.

Крім того, на COP29  багато уваги країни приділять вуглецевим ринкам, які створюють нові можливості для скорочення викидів через ринковий підхід і забезпечують нові шляхи досягнення кліматичних цілей.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, нова глобальна мета кліматичного фінансування буде центральною темою кліматичного саміту COP29.

Читайте також
СОР29 відбудеться у Баку у листопаді: у центрі уваги – фінанси
СОР29 відбудеться у Баку у листопаді: у центрі уваги – фінанси

Делегати від країн обговорять створення прозорої системи для відстеження виділених коштів і напрямків їхнього використання

Триває Боннська конференція з питань зміни клімату: чому вона важлива
Триває Боннська конференція з питань зміни клімату: чому вона важлива

Розповідаємо про найважливіші цілі цього заходу

Країни G7 планують відмовитися від вугілля до початку 2030-х років
Країни G7 планують відмовитися від вугілля до початку 2030-х років

Відмова від використання вугілля стане важливим кроком у реалізації цілей обговорених на COP28

В ELP назвали основні результати та наслідки COP28
В ELP назвали основні результати та наслідки COP28

На COP28 мобілізували близько $83 мільярдів на різні кліматичні цілі