У Німеччині “екоактивісти” два дні поспіль зупиняли роботу найбільших летовищ x.com/AufstandLastGen

У Німеччині “екоактивісти” два дні поспіль зупиняли роботу найбільших летовищ

Ганна Велика

Через це Федеральна поліція Німеччини вирішила посилити заходи безпеки в усіх великих аеропортах країни

Так звані екоактивісти руху Letzte Generation ("Останнє покоління") 24 липня на кілька годин зупинили роботу аеропорту Кельн/Бонн, а сьогодні на кілька годин зупинили авіасполучення у Франкфурті-на-Майні.

Про це повідомляє Spiegel.

Кілька протестувальників змогли пробратися на злітно-посадкову смугу та приклеїли себе до неї. Через це на кількох годин зупинилися зліт та посадка літаків у найбільшому аеропорту Німеччини, який також є одним із найпотужніших транзитних вузлів у світі.

“Екоактивісти” вимагали зупинити видобуток нафти, газу і вугілля до 2030 року. На своїй офіційній сторінці на платформі X вони опублікували фото з франкфуртського аеропорту та оголосили про свої вимоги.

"Продовження видобутку та спалювання нафти, газу та вугілля є загрозою нашому існуванню. Ми об'єднали зусилля на міжнародному рівні: позбавтеся від скам'янілостей до 2030 року!", – заявили у Letzte Generation.

Наразі авіасполучення частково відновили. Літаки виконують зльоти та посадки, але поки що не на всіх злітно-посадкових смугах.

Працівники аеропортів та авіакомпаній закликали пасажирів заздалегідь перевіряти статус своїх рейсів на сайтах авіакомпаній.

Пізніше у німецькій поліції оголосили, що проти активістів порушили кримінальну справу через невиконання вимог "Закону про зібрання", небезпечне втручання у повітряний рух і порушення кордонів.

Прикро, що такі недолугі “акції” призводять лише до одного — між поняттями “екоактивізм” та “тероризм” ставиться знак рівності. Тим самим зусилля багатьох хороших екоактивістів уже ніхто не запам’ятає, але точно запам’ятають той факт, що через “екоактивістів” не змогли вчасно вилетіти…

У травні ЕкоПолітика повідомляла, що 80-річні екоактивістки руху Just Stop Oil (“Просто зупиніть нафту”) з молотком атакували Хартію вольностей у Британській бібліотеці.

Читайте також
Екоактивісти розпочали кампанію з вимогою закрити київське комунальне підприємство
Екоактивісти розпочали кампанію з вимогою закрити київське комунальне підприємство

Вони також домагатимуться відкриття кримінальної справи проти його очільника

У Переяславі екоактивісти зібрали понад 700 кг вторсировини
У Переяславі екоактивісти зібрали понад 700 кг вторсировини

Кошти, виручені за неї, спрямують на створення системи збору та переробки вторинної сировини в Переяславі та на території студмістечка Університету Григорія Сковороди

Волонтери “перетворили” кришечки з-під пляшок на 3 дрони та реанімобіль для ЗСУ
Волонтери “перетворили” кришечки з-під пляшок на 3 дрони та реанімобіль для ЗСУ

Наступна мета – зібрати 10 млн кришечок на купівлю ще 5 БпЛА

80-річні екоактивістки з молотком атакували Хартію вольностей у Британській бібліотеці
80-річні екоактивістки з молотком атакували Хартію вольностей у Британській бібліотеці

Вона стала першим документом, у якому письмово закріплено принцип, що король і його уряд не стоять вище закону