У Львові затвердили комплексну екологічну програму shutterstock

У Львові затвердили комплексну екологічну програму

Єлизавета Волкотруб

Приймається вона раз на 4 роки

З метою охорони довкілля, забезпечення екологічної безпеки та раціонального використання природних ресурсів, у Львові прийняли комплексну екологічну програму. Її реалізація також має поліпшити екологічну ситуацію та призупинити темпи впливу людей на довкілля.

Програма визначає стратегічні напрямки планування природоохоронних заходів, про це повідомляє Львівська міська рада.

"Програму опрацьовувала Громадська екологічна рада, проводили громадські слухання. Тут визначені також напрямки фінансування сфери екології міста. Безумовно, вони є об'ємнішими, ніж те, що ми можемо профінансувати з природоохоронного фонду, але це дозволяє нам залучати інвестиції та грантові кошти для реалізації природоохоронних заходів", – зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Галина Микітчак.

За словами Галини Микітчак, лише на основі такої програми управління в майбутньому може розподіляти природоохоронний фонд.

Комплекса екологічна програма створена для покращення життя мешканців та підняття рівня екологічної свідомості, а також активізації громадської участі у питаннях охорони довкілля.

Як повідомляла Екополітика раніше, у Рівному міська влада уклала меморандум про співпрацю з Державним агентством енергоефективності, завдяки чому місто розробить концепцію заходів з енергоефективності та зменшення викидів шкідливих речовин у повітря.

Читайте також