У Києві спіймали нелегальних торговців екзотичними тваринами. Фото facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві спіймали нелегальних торговців екзотичними тваринами. Фото

Катерина Бєлоусова

Зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення

У Києві в Оболонському районі правоохоронці разом з екоінспекторами викрили незаконну торгівлю червонокнижними та екзотичними тваринами, які перебували в нестерпних умовах.

Під час обшуку виявили близько 400 тварин та птахів, зокрема тигренят, єнотів, мавп, сов, каракалів, рідкісних тропічних птахів, рептилій тощо, повідомляє Держекоінспекція в Telegram.

Тварин утримували в житлових квартирах у вузьких ящиках та клітках без правильного харчування.

"Встановлено, що 36-річна жінка та 35-річний чоловік реалізовували тварин через сайт та соціальні мережі. За ухвалою суду ми провели 5 обшуків у конспіративних та особистих квартирах фігурантів, де виявили близько 400 тварин різноманітних видів, серед яких і троє маленьких тигренят, мавпи, єноти, рептилії та птахи”, – розповів т.в.о. начальника Оболонського управління поліції Сергій Бондар.

В деяких вольєрах порушені санітарно-гігієнічні норми, травоїдні та хижі тварини утримувалися в сусідніх клітках в одному приміщенні, а деякі з них були зневоднені та виснажені. Також під час обшуків виявили безліч ветеринарної документації з ознаками підробки та пусті бланки документів на тварин.

facebook.com/UA.KyivPolice facebook.com/UA.KyivPolice facebook.com/UA.KyivPolice facebook.com/UA.KyivPolicefacebook.com/UA.KyivPolice

facebook.com/UA.KyivPolice

Порушення виявили поліцейські, завдяки моніторингу мережі Інтернет, а саме декілька оголошень щодо продажу тварин, середовищем існування яких є дика природа і які занесені до Червоної книги, зазначили в “Поліції Києва” у Facebook.

Зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією тварин. Слідчі розпочали два кримінальних провадження за: 

  • ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами вчинене з особливою жорстокістю або щодо двох і більше тварин;
  • ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Наразі ведуться перемовини з Київським зоопарком, щодо передачі тварин на утримання та реабілітацію.

Нагадаємо, в України громадяни Сирії та Лівану платили птахоловам по 50 гривень за одного щегла, синицю та снігура, яких контрабандою вивозили до арабських країн та продавали за €30-50.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в аеропорту "Бориспіль" митники виявили сумку з 4 червонокнижними соколами, яких намагалися контрабандою вивезти в Катар.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України