У Києві хочуть створити ландшафтний заказник на озері біля Бортничів kmr.gov.ua

У Києві хочуть створити ландшафтний заказник на озері біля Бортничів

Катерина Бєлоусова

Заказник забезпечить ефективне функціонування коридорів екологічної мережі Києва

У Києві в Дарницькому районі, біля житлового масиву "Бортничі", озеро Коров’яче планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення, площа якого сягатиме 1 гектару.

Відповідну петицію зареєстрували в Київській міській раді, щоб захистити природний об'єкт від знищення і зберегти ботанічне та зоологічне різноманіття, повідомляє Київська міськрада.

“Територія природного об'єкта є місцем проживання багатьох видів птахів, чорного тхора та ласки, які охороняються згідно з додатком до резолюції Бернської конвенції. Озеро також має важливе значення у формуванні мікроклімату району, вздовж берегів водойми ростуть верба, береза та чорна вільха”, – сказав депутат Київської міськради Дмитро Білоцерковець, за поданням якого зареєстровано проєкт.

Білоцерковець також додав, що створення заказника сприятиме оздоровленню довкілля, забезпечить ефективне функціонування коридорів екологічної мережі Києва та гарантуватиме збереження цінних природних комплексів та угрупувань рідкісних рослин і тварин.

Проєкт розроблений науковцями Благодійної організації "Благодійний фонд Дніпровського району міста Києва "Київський еколого-культурний центр" у якому визначено основні заходи зі збереження природних комплексів, які беруться під охорону на території проєктованого об'єкта природно-заповідного фонду.

Нагадаємо, Київська міська рада підтримала рішення щодо створення ландшафтного заказника на обох схилах Протасового Яру, за яке боровся громадський діяч Роман Ратушний.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, від Київради вимагають заборонити викошування траву в місті, адже це завдає шкоди довкіллю та потребує значних фінансових затрат.

Читайте також
У Києві в озеро на Оболоні злили нафтопродукти. Фото
У Києві в озеро на Оболоні злили нафтопродукти. Фото

Правоохоронці для достовірності опечатали відібрали проби для аналізу води

У Львові міліє озеро через незаконну забудову: влада пообіцяла допомогти
У Львові міліє озеро через незаконну забудову: влада пообіцяла допомогти

На березі озера побудували котеджі під виглядом нежитлових приміщень

У Києві в озеро злили колосальну кількість нафти. Фото
У Києві в озеро злили колосальну кількість нафти. Фото

Комунальники встановили захисні бони та засипали витік сорбентом