У Данії встановили найвищий податок на викиди CO2 у Європі shutterstock

У Данії встановили найвищий податок на викиди CO2 у Європі

Олена Яценьо

Високий вуглецевий податок уважається вирішальним чинником для досягнення кліматичних цілей держави до кінця десятиліття

Данські законодавці погодили новий, найвищий у Європі, корпоративний податок на викиди вуглекислого газу (CO2).

Про це з посиланням на рішення влади Данії від п'ятниці, 24 червня, повідомляє Reuters.

Цей вуглецевий податок поширюється на всі компанії незалежно від їх внесення або не внесення до системи квот на викиди вуглецю у ЄС.

Загальний збір на CO2 становитиме 1125 данських крон (159 доларів США) за тонну CO2 для компаній, які підпадають під дію системи торгівлі викидами ЄС (ETS). Він складатиметься зі збору в розмірі 375 крон на додаток до прогнозованої ціни дозволів ЄС на викиди вуглецю в 750 крон.

За словами міністра з податків і зборів Данії Єппе Брууса, це стало найбільшим сьогодні внеском для досягнення мети скорочення викидів до 2030 року.

Високий податок на викиди вуглецю розглядається як вирішальний для досягнення амбітної мети Данії до 2030 року щодо скорочення викидів парникових газів на 70% проти рівня 1990 року.

Раніше ЕкоПолітика писала, що данська інженерна група Topsoe планує побудувати найбільший у Європі завод із випуску електролізерів – машин, які виробляють “зелений” водень.

Нагадаємо також, що до 2030 року Королівство Данія має намір повністю відмовитися від використання природного газу та вчетверо збільшити виробництво сонячної та вітряної енергії.

Читайте також
Данські компанії отримають $109 мільйонів на зелений перехід
Данські компанії отримають $109 мільйонів на зелений перехід

25% цієї суми спрямують на проєкти, що безпосередньо пов’язані з зеленим переходом

У Данії введуть зелений податок на авіаперельоти
У Данії введуть зелений податок на авіаперельоти

Розмір екоподатку залежатиме від тривалості рейсу – $7,3 за внутрішні поїздки та $60 за перельоти дальньої відстані