Тіна Кароль заспівала "новий Щедрик” про екоцид в Україні. Відео youtube.com/@uanimals5199

Тіна Кароль заспівала "новий Щедрик” про екоцид в Україні. Відео

Катерина Бєлоусова

Війна нищить життя у повному розумінні цього слова

Співачка Тіна Кароль та зоозахисники обʼєднання UAnimals презентували оновлену версію відомого у всьому світі “Щедрика” (Carol of the Bells), який розповідає про екоцид рф в Україні.

Пісня Carol of the Ecocide має привернути уваги до екологічних злочинів росії під час війни, повідомляє UAnimals у Telegram.

В повідомленні пояснили, що акцію приурочено до 100-річного ювілею пісні в рамках кампанії #StopEcocideUkraine. Виконує пісню Тіна Кароль у супроводі хору "Дзвіночок".

"Carol of the Ecocide привертає увагу до того, що росія не лише країна-терорист, але й екотерорист, який краде майбутнє у наших дітей та всієї планети. І це не милий мультяшний Грінч, а суцільне зло, яке потрібно зупинити, доки воно не зупинило світ" – сказав засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Новий та актуальний текст до композиції Carol of the Ecocide написав український автор Євген Матюшенко, над аранжуванням працював композитор Юрій Звонарь.

"Війна нищить життя у повному розумінні цього слова: вона забирає життя людей, їх оселі та спосіб життя, їхню землю, їх надії та право бути щасливими. Війна безжалісно нищить українську екологію та світ тварин. Я доєдналася до ініціативи UAnimals, щоб нагадати світові, наскільки руйнівним та неосяжним є наслідок війни росії проти України. Пісня "Щедрик" є символом різдвяного дива, а Україна є символом людського дива стійкості та незламності, дива, яке весь час війни боронить світ", – розповіла співачка.

Зоозахисники підкреслили, що через російську агресію понад 182 880 м2 українського ґрунту забруднено шкідливими речовинами, 20% природоохоронних територій України уражені війною, загинули понад 6 мільйонів свійських тварин і щонайменше 50 тисяч чорноморських дельфінів.

Нагадаємо, в Україні через повномасштабне вторгнення росії на берег Чорного моря викинуло тисячі мертвих дельфінів. І це лише мала частина руйнівних наслідків.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у звільненому Лимані, що на Донеччині, зоозахисники врятували контуженого ведмедя з приватного зоопарку.

Читайте також
Екологічні збитки від обстрілу ДніпроГЕСу сягнули 140 мільйонів гривень
Екологічні збитки від обстрілу ДніпроГЕСу сягнули 140 мільйонів гривень

Обрахунок збитків триває і сума шкоди буде збільшуватися

У Харкові СЕС та генератор забезпечили роботу лікарні під час блекауту
У Харкові СЕС та генератор забезпечили роботу лікарні під час блекауту

СЕС допомогла підтримати роботу лікарні, попри те, що погода не була сонячною

Внаслідок обстрілу ДніпроГЕСу у річку потрапили нафтопродукти. Фото
Внаслідок обстрілу ДніпроГЕСу у річку потрапили нафтопродукти. Фото

Невідомо, чи вдасться відновити роботу ГЕС-2 на гідроелектростанції

Росіяни намагалися влаштувати нову екокатастрофу: наслідки масованої атаки
Росіяни намагалися влаштувати нову екокатастрофу: наслідки масованої атаки

На Львівщині уламки "шахеду" спричинили лісову пожежу