Поліцейський з Маріуполя возз'єднався зі своїм собакою після 9 місяців в окупації npu.gov.ua

Поліцейський з Маріуполя возз'єднався зі своїм собакою після 9 місяців в окупації

Катерина Бєлоусова

Господар навіть після евакуації з міста не припиняв шукати чотирилапого друга

Поліцейський з Маріуполя Олег Неборак за допомогою волонтерів розшукав та повернув свого собаку Бена, з яким його розлучила війна на 9 місяців.

Волонтери знайшли пса у смт Бойківське, що за 60 км від Маріуполя, та через декілька кордонів повернули до родини, повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

В пресслужбі зазначили, що Неборак, голова відділу превенції ГУНП в Донецькій області, з перши днів повномасштабного вторгнення допомогав містянам. Він разом з іншими правоохоронцями розвозив ліки, продукти, допомагав з евакуацією та протидіяв мародерству. 

Неборак розповів, що його родина теж залишилася в місті. Весь цей час домашній улюбленець – німецька вівчарка, на ім'я Бен – був з ними. Однак 8 березня ворожий снаряд зруйнував будинок поліціянта, а пес втік, злякавшись обстрілу.

"Ми з колегами привезли людям ліки та гуманітарну допомогу на драмтеатр. А тут одна бабуся квіти продає. Я думаю куплю квіти, подарую дружині. А навкруги бомблять, все вибухає, снаряди летять. І коли я під’їжджаю, бачу щось сильно горить, розумію, що це наш дім. Вибуховою хвилею вирвало ворота. І Бен, злякався та втік. Ми його шукали, але не знайшли", – поділився Неборак.

Він наголосив, що навіть після евакуації з міста не припиняв шукати чотирилапого, зокрема за допомогою волонтерів.

"Кожного тижня волонтери присилали мені фото собак, схожих на мою. Але це все був не Бен. Одного дня мені скинули фото, на якому був мій пес. Я його одразу впізнав. Адже ми його взяли у двомісячному віці на мій день народження. Він був найшустрішим серед інших цуценят. Волонтери казали, що знайшли його аж у Тельманово [колишня назва смт Бойківське – ред.]", – сказав він.

Неборак додав, що до порятунку тварини долучилися міжнародні волонтери, які відкрили збір коштів на повернення собаки з окупованої території до України.

“Бену довелося перетнути декілька кордонів, проїхати тисячі кілометрів, побачити безліч людей, аби, нарешті, зустрітися зі своєю родиною, яка ані на мить не припиняла його пошуки та вірила у возз’єднання, – підкреслили в пресслужбі. – Висловлюємо щиру подяку волонтерам, які розшукують та повертають домашніх улюбленців господарям. Адже під час війни важливо пам'ятати про чотирилапих друзів, яким без нашої допомоги важко вижити.”

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, з Маріуполя, який перебував в облозі, евакуювалася Ольга Сарматова разом зі своїми 50 собаками порід мопс та французький бульдог.

Читайте також
На Києвщині у Обухівській громаді безкоштовно будуть вакцинувати тварин
На Києвщині у Обухівській громаді безкоштовно будуть вакцинувати тварин

Вакцинація буде відбуватися спеціалістами ветеринарної медицини

У Києві будуть виловлювати та стерилізувати безпритульних тварин
У Києві будуть виловлювати та стерилізувати безпритульних тварин

Не випускайте домашніх улюбленців на самовигул

У Гостомелі можна безкоштовно чіпувати та вакцинувати домашніх тварин
У Гостомелі можна безкоштовно чіпувати та вакцинувати домашніх тварин

Коти повинні бути у переносках, а собаки у намордниках та з повідками

На Дніпропетровщині через війну збільшилась кількість тварин
На Дніпропетровщині через війну збільшилась кількість тварин

На думку експертів, дикі тварини “вимушено мігрують” через війну