Міндовкілля проведе обговорення Національного кадастру викидів та абсорбції shutterstock

Міндовкілля проведе обговорення Національного кадастру викидів та абсорбції

Катерина Бєлоусова

Подання Національного кадастру до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату є частиною міжнародних зобов'язань України

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів проведе обговорення розробленого проєкту Національного кадастру антропогенних викидів із джерел та абсорбції поглиначами парникових газів в Україні за 1990-2021 роки.

Документ дозволить аналізувати тенденції викидів та поглинань парникових газів в Україні та на їхній основі формувати подальшу кліматичну політику, повідомляє Міндовкілля у Facebook.

Зазначається, що Національний кадастр розробили спільно з Національним центром обліку викидів парникових газів. Завдяки йому Міжнародна спільнота зможе оцінювати динаміку змін викидів в Україні та ефективність вжитих заходів.

Документ розроблений відповідно до вимог Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Адже Україна є стороною Конвенції та навіть попри війну прагне зробити свій внесок у світову боротьбу з кліматичною кризою”, – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі наголосили, що подання Національного кадастру до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату є частиною міжнародних зобов'язань України.

Зазначається, що Національний кадастр допоможе і підприємствам, які реєструють свої установки в Єдиному реєстрі з моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Адже дані з кадастру необхідні для проведення розрахунків та подання звітності.

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 13 квітня 2023 року на адреси: chyzhenko@mepr.gov.ua,  chyzhenko@gmail.com,  gsg@nci.org.ua

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, президент України Володимир Зеленський підписав євроінтеграційний Закон "Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів", який стане єдиною державною онлайн системою даних.

Читайте також
Екологічні збитки внаслідок обстрілу порту в Одеській області становлять майже 309 млн грн
Екологічні збитки внаслідок обстрілу порту в Одеській області становлять майже 309 млн грн

Внаслідок вибуху в атмосферу потрапило понад 36 тис. тонн діоксиду вуглецю

З підприємств на Черкащині збираються стягнути понад 4 млн грн за забруднення повітря
З підприємств на Черкащині збираються стягнути понад 4 млн грн за забруднення повітря

Шкідливі викиди в атмосферне повітря, зокрема оксиду азоту, є порушенням норм Закону України

ФРУ звернулась до уряду з рекомендаціями врегулювання питань СВАМ
ФРУ звернулась до уряду з рекомендаціями врегулювання питань СВАМ

Понад 2,7 тис. український компаній підпадають під дію СВАМ при експорті продукції