Потепління вже не уникнути: штучний інтелект спрогнозував швидкі кліматичні зміни bbc.com

Потепління вже не уникнути: штучний інтелект спрогнозував швидкі кліматичні зміни

Катерина Бєлоусова

Потепління в 2°C відбудеться у 2054 році

Дослідження кліматологів за допомогою штучного інтелекту показало, що світу не уникнути потепління на 1,5°C, яке станеться між 2033 і 2035 роками.

Людство може не допустити підвищення температури на 2°C, якщо всі країни вже до середини століття досягнуть нульових викидів, передає УНІАН.

Таке дослідження було опубліковано в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Зазначається, що за прогнозом штучного інтелекту, позначки в 2°c людство досягне до 2050 року і утримати підвищення температури нижче майже неможливо. Навіть в тому випадку, якщо людство знизить викиди, то потепління в 2°C відбудеться в 2054 році.

"Ми використовуємо цей дуже потужний інструмент, який здатний брати інформацію та інтегрувати її таким чином, що не в змозі зробити жоден людський розум, на краще чи на гірше", – сказав співавтор дослідження Ноа Діффенбау зі Стенфордського університету.

В матеріалі підкреслили, що ШІ використовує різні методи для прогнозів, тому результати так сильно відрізняються. За прогнозами вчених за умови зниження викидів позначки в 2°C світ повинен був досягти приблизно в 2090-х роках.

Нагадаємо, глобальна група кліматологів ООН (IPCC) підтвердила, що зміна клімату робить спеку більш гарячою та частішою у більшості сухопутних регіонах світу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, міжнародне дослідження консалтингової компанії GlobeScan показало, що побоювання кліматичних змін змушує 40% людей уникати народження дітей.

Читайте також
Вчені прогнозують десятки мільйонів смертей через глобальне потепління
Вчені прогнозують десятки мільйонів смертей через глобальне потепління

Цей песимістичний прогноз також стосується й України

Мінус гауда та діжонська гірчиця: названі продукти, які зникнуть через зміну клімату
Мінус гауда та діжонська гірчиця: названі продукти, які зникнуть через зміну клімату

Традиційні страви можуть бути втрачені для кухонь багатьох країн – від Скандинавії, Франції та Нідерландів до Туреччини