Hy24 інвестує €13 мільйонів у розвиток норвезького постачальника водневих систем shutterstock

Hy24 інвестує €13 мільйонів у розвиток норвезького постачальника водневих систем

Катерина Бєлоусова

Збільшення капіталу гарантує, що компанія зможе продовжувати нарощувати виробничі потужності

Інвестиційний водневий фонд Hy24 інвестує близько €13 мільйонів у розвиток норвезького постачальника водневих систем Hexagon Purus.

Це перша інвестиція нового Фонду чистого водневого обладнання Hy24, спрямована на індустріалізацію ланцюжка поставок для масштабування зеленої водневої економіки, повідомляє Offshore Energy.

Зазначається, що така інвестиція є частиною приватного розміщення конвертованих облігацій Hexagon Purus, тобто цінних паперів, які згодом можна конвертувати в акції. У цих облігаціях Hy24 приєднується до існуючих інвесторів компанії, а саме Mitsui та Hexagon Composites, які зобов’язалися підтримати Hexagon Purus на загальну суму близько €5 мільйонів.

"Ми працюємо у все більш сприятливому нормативному середовищі з великими інвестиціями у виробництво відновлюваної енергії та водню для підтримки переходу на чисту енергію”, – сказав генеральний директор Hexagon Purus Мортен Холум.

Він підкреслив, що збільшення капіталу гарантує, що компанія зможе продовжувати нарощувати виробничі потужності. Це допоможе виконувати існуючі контракти щодо водневої інфраструктури та готуватися до серійного виробництва автомобілів з нульовим викидом у міру зростання попиту.

"Ця інвестиція, перша з боку нашого Фонду обладнання, зміцнює позицію Hy24 як стратегічного інвестора та каталізатора у розвитку економіки чистого водню”, – сказав керуючий директор і голова фонду чистого водневого обладнання Hy24 Гійом Лезуер.

Нагадаємо, компанія з виробництва електронного палива  Elyse Energy уклала фінансову угоду з інвесторами Hy24 і Mirova щодо виробництва 1 мільйона тонн електронного метанолу та 200 000 тонн екологічного авіаційного палива (SAF) на рік.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, головний інвестиційний директор паризького водневого фонду Hy24 Амір Шаріфі заявив, що першими ймовірними покупцями зеленого водню, незалежно від ціни, будуть виробники зеленої сталі та електронного палива.

Читайте також
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню

Це допоможе досягти мети щодо зменшення вартість виробництва зеленого водню до $1 за кілограм

Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню
Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню

Центр введуть в експлуатацію орієнтовно у середині 2028 року

США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%
США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%

Фінансування виділили в рамках масштабної програми декарбонізації промисловості на $171 мільйон